2019. július 22. hétfőMagdolna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyakornoki programot hirdet Novák Csaba Zoltán szenátor

2017. november 08. 18:53, utolsó frissítés: 18:59

Gyakornoki programot hirdet Novák Csaba Zoltán Maros megyei szenátor azoknak a diákoknak, akiket érdekel a romániai törvényhozás, valamint a bukaresti felsőházi frakciók mindennapja. Összesen 8 nyertes pályázó nyerhet 2 hetes betekintőt Románia felsőházának működésébe.

A pályázati anyag alapján elfogadott jelentkezők egy interjún vesznek részt, amelynek időpontjáról és helyszínéről a jelentkezési határidő lezárta után e-mailben kapnak tájékoztatást. Az interjút követően, a beküldött pályázati anyag alapján alakul ki a sorrend a pályázók között. A pontos gyakornoki periódusok Románia Szenátusának 2017-2018-as munkanaptára alapján alakulnak ki.
A nyertes pályázók a gyakornoki munkához anyagi támogatásban részesülnek, amely összeg hozzávetőlegesen fedezi az utazásukat, szállásköltségüket és a napi étkezéseiket.

Kik pályázhatnak?

- a magyar nyelvet anyanyelvi szinten beszélő és román nyelven is boldoguló romániai fiatalok
- felső életkorhatár nincs, viszont kötelező a tanulmányi jogviszony valamely felsőoktatási intézményben
- felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók, akik valamely romániai egyetem nappalis (alap, mesteri, vagy doktori képzésben) tagozatának hallgatói
- azok, akik megfelelő nyelvi kompetenciákkal rendelkeznek. A román nyelv ismerete mellett előnyt jelent valamely nemzetközi (angol, francia, német, stb.) nyelv ismerete.
- azok, akik felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkeznek
- azok, akiknek nem okoz nehézséget a csapatmunka és a politikai-szakmai környezethez való alkalmazkodás

Milyen dokumentumokat kell leadni a jelentkezéshez?

- Europass típusú fényképes szakmai önéletrajz (életkor, értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)
- nappali hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum
- idegennyelvtudást igazoló dokumentumok (A nyelvi kompetenciákról bármilyen írásos igazolást elfogadunk, pl. egyetemen tanult nyelvekről szóló igazolás, idegen nyelven végzett egyetemi tanulmányokról szóló igazolás, nyelvvizsga diplomák, stb.)
- motivációs levél maximum egy oldal terjedelemben, amelyből kitűnik, hogy a pályázó miért szeretne jelentkezni, milyen elképzelései vannak a gyakorlattal kapcsolatban, ill. miképpen illeszkedik a program a jövőbeni terveihez
- legalább egy ajánlólevél: egy felsőoktatási intézménytől vagy egy közéleti személyiségtől/ civil vagy politikai szervezettől, egyháztól (az ajánlóleveleket magyar, román vagy angol nyelven kérik, minden esetben megfelelően szignózva és pecsételve.)

A jelentkezéseket a kért dokumentumok elektronikus másolataival együtt a novakzoltan.iroda@gmail.com címre kell elküldeni 2017. november 27-ig. További információkért érdeklődni a novakzoltan.iroda@gmail.com vagy a +40741627463-as telefonszámon lehet. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS