2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az ország minimum negyede elhízott

2017. november 01. 19:26, utolsó frissítés: 19:26

Az ország lakosságának legalább egynegyede elhízott - mondta szerdán egy marosvásárhelyi szakkonferencián a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem dékánhelyettese, Monica Tarcea docens.

"Románia lakosságának egynegyede elhízott. Ez a hivatalos adat, a valóságban azonban ez az arány sokkal nagyobb, mert az érintettek közül sokan nem fordulnak orvoshoz, nem diagnosztizálják a betegségüket, nem veszik nyilvántartásba őket. A számok aggodalomra adnak okot" - mondta a szakember.

A MOGYE dékánhelyettese szerint az elhízás a fiatal korosztály és a gyerekek körében is egyre gyakrabban előforduló betegség.

"A gyermekelhízás igen aktuális téma, és bár sok szó esik róla, ezt a problémát nem sikerül maradéktalanul megoldani, mivel számos, az elhízást elősegítő faktor vesz körül bennünket, és nem minden esetben jut pénz az elhízás megelőzését célzó programokra. Ez a betegség egyre elterjedtebb a gyermekek, a fiatal korosztály és a felnőttek körében is. Feltétlenül tenni kell ez ellen valamit" - fogalmazott a szakember.

Marosvásárhelyen két dietetikuskonferencia zajlik a napokban, hazai és külföldi szakemberek részvételével. A rendezvény egyik központi témája a gyermekelhízás, valamint ennek megelőzése és kezelése.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS