2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Keresztelés közben pattant el a húr az ortodox pópánál

2017. november 01. 12:05, utolsó frissítés: 13:46

Bizony-bizony nem is olyan könnyű az eredendő bűntől való megtisztulásnak a folyamata. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a videó, amely néhány napja készült egy brăilai ortodox templomban egy keresztelés kellős közepén.A videón jól látszik, ahogy Traian Mazăre, a keresztelést végző atya már nagyon túl akarna lenni az egészen, csak hát, ugye, nem számított arra, hogy a keresztelésnek is lehetnek buktatói. Előfordulhat, hogy a meztelenre vetkőztetett kisbaba sírni kezd, a papi öltözékhez tartozó palást meg nem akar hátracsúszni, és hát ennek a kettőnek az kombinációja igen-igen bosszantó hatással van az emberi idegrendszerre.

Látszik az atyán, hogy a vérnyomása az egekbe szökik, de (valószínűleg az égből visszaküldik a földre) másodjára is nekifut a keresztelésnek.

Azért ekkor már nem bízza a véletlenre a dolgot, a keresztszülők segítségét kéri, hogy hát, na mégis, csináljanak ők is valamit, ne csak tartsák ott a gyertyát.

Végül nagy üggyel-bajjal, de mégis sikerül megkeresztelni a kis Nicolaet, de olyan módon, ami már talán a gyerekbántalmazási kategóriába is beleillik. A képsorokat elnézve nyugodtan elmondhatjuk, hogy szerencse, hogy Jézus 30 éves korában keresztelkedett meg. És remélhetőleg Keresztelő Szent János nem így intézte a dolgokat.

Frissítés:

A brăilai rendőrség eljárást indított a videón szereplő pópa ellen, olvasható az Adevarul honlapján.

,,A videófelvételek alapján hivatalból indítottak eljárást a kollégáim és vizsgálódnak, hogy megállapítsák: bűncselekménynek minősül-e az eset'', nyilatkozta Laura Dan, a Brăila Megyei Rendőr-Főfelügyelőség szóvivője.
( hírszerk )

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS