2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megvan a Kastély Erdélyben Shop dizájnversenyének nyertese

2017. október 13. 15:37, utolsó frissítés: 16:00

Kiválasztotta a Kastély Erdélyben Shop dizájnversenyének zsűrije a nyertest: Veres Imola dizájner pályamunkája lett a legjobb.A győztes pályázó 2500 lejes pénzjutalomban részesül, munkáját pedig a Kastély Erdélyben online bolt új kollekciójának termékeire is felkerül. A dizájn pólón, bögrén, szatyron, naplón és hűtőmágnesen fog szerepelni.

A Kastély Erdélyben Shop dizájnversenyére 20 pályázó jelentkezett. Az összes beküldött pályamunkát a Kastély Erdélyben Facebook oldalon lehet megtekinteni.

A beérkezett dizájnokból egy összeállítást kinyomtatva is meg lehet tekinteni október 19-21. között a Kastély Erdélyben Shop kiállításán, amelyet a ZAIN – Design Expressions 2017 fesztivál keretében szervez a Pont Csoport a K+ Közösségi Térben (Unió/Memorandumului utca, 3. sz.). A kiállításon az online bolt jelenlegi kollekcióinak termékeit lehet élőben is megcsodálni, emellett több új, készülő kollekcióba is betekintést nyújtanak a szervezők. Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

A Kastély Erdélyben programot a Pont Csoport 2015-ben indította el. A program célja egy olyan stratégia és hálózat kialakítása, amely az erdélyi kastélyok és kúriák hosszútávú gazdasági és társadalmi fenntartható hasznosítását szolgálja. Mindez helyi és regionális szintű tervezéssel, a műemléképületek restaurálására és revitalizációjára fordítható alternatív forrásbevonási lehetőségek felkutatásával, egy információs és szakértői hálózat, illetve egy támogató közösség kiépítése által valósítható meg.

A Kastély Erdélyben Alapot 2016-ban alapították meg a Kastély Erdélyben program keretében. Az alap célja, hogy különböző kampányok révén adományt gyűjtsön a program különböző tevékenységeinek támogatására. Az első ilyen kampány a Kastély Erdélyben online bolt elindításával kezdődött, amelyben erdélyi dizájnerek egyedi tervezésű alkotásait, ajándéktárgyait lehet megvásárolni, és ahol a vásárló az egyes termékek megvásárlásával a Kastély Erdélyben Alapot is támogatja.

A designverseny a Nemzeti Kulturális Alapkezelő (AFCN) által támogatott Support Castles – közösség és koalíció az erdélyi kastélyokért című projekt keretében valósult meg. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS