2018. aug. 16. csütörtökÁbrahám
18°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Oda lett az SzKC hibátlan hazai mutatója

2017. október 06. 09:46, utolsó frissítés: 09:48

Izgalmas, feszült hangulatú mérkőzésen döntetlenre végzett a Székelyudvarhelyi KC és a Dunărea Călărași.

Az SzKC egyszer sem vezetett a bajnokin, végig a déli vendégek álltak jobban egy-két-három góllal. Az 56. percben még 21–24 volt az állás, innen kapaszkodott vissza Dragan Djukics együttese.

A hajrára látványosan feljavult a hazaiak kapusteljesítménye, a brazil Rangel Luan Da Rosa fontos pillanatokban volt a helyén, s bár a másik kapuban George Șelaru jó napot fogott ki, nem tudta győzelemre vezetni csapatát.

fotó: SzKC / Facebookfotó: SzKC / Facebook


A találkozón végig feszült volt a hangulat, Tálas Hubát már a 9. percben kiállították a játékvezetők, majd a végén Pavel Gurkovszkinak is el kellett hagynia a pályát. Az SzKC és a Călărași kézilabdázójának is kék lapot mutattak fel a játékvezetők a piros mellé, ami azt jelenti, hogy a szóban forgó szabálytalanságok írásbeli jelentést és fegyelmi eljárást vonnak maguk után.

Érdekesség, hogy a Dunărea Călărași legtöbb gólját két olyan játékos szerezte a mérkőzésen, akik korábban Székelyudvarhelyen szerepeltek: a grúz Irakli Csikovani és a boszniai Josip Peric összesen 11 gólt dobott. Az SzKC-nál Milorad Krivokapics és Makszim Baranau volt a legtermékenyebb, öt-öt találattal – utóbbi három gólt hetesből szerzett.

Az udvarhelyi csapat tíz pontot gyűjtött hat forduló alatt, hazai pályán továbbra is veretlenek Dragan Djukics legényei, idegenben viszont nem megy a csapatnak, amely az előző fordulókban Nagybányáról és Tordáról is pontok nélkül távozott.

Férfi kézilabda Nemzeti Liga, 6. forduló

Székelyudvarhelyi KC–AHC Dunărea Călărași 24:24 (12:13)
gólok: Krivokapics 5, Baranau 5, Mihalcea 4, Vilovszki 4, Szadovij 2, Dragas 1, Tálas 1, Kuzmanoszki 1, Kovacevic 1, ill. Csikovani 6, Peric 5, Gurkovszki 4, Tărâță 3, Nosrati 2, Timofte 1, Lazovics 1, Dospinescu 1. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS