2018. július 23. hétfőLenke
26°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kosárlabda: Dragan Petricsevicset nevezték ki a női válogatott élére

2017. október 03. 14:08, utolsó frissítés: 14:11

A Kolozsvári Universitatea csapatával az elmúlt szezonban bajnoki ezüstérmes Dragan Petricsevics irányítja ezentúl a román női kosárlabda-válogatottat.

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) honlapjára feltöltött hír szerint a boszniai edző asszisztense a nagyváradi Veres Attila lesz a nemzeti csapatnál. Petricsevics a szerb Miroszlav Popovot váltja a szövetségi kapitányi poszton, Popovval a válogatott nem tudott kijutni az idei, csehországi Európa-bajnokságra.

A következő kontinenstornát Szerbiában és Lettországban rendezik 2019-ben, Dragan Petricsevics reményét fejezte ki, hogy ezen az eseményen már részt vehet a válogatott. A frbaschet.ro portálnak adott nyilatkozatában a tréner elmondta, nehéz selejtezőcsoportba került a csapat, s bár a szakemberek szerint a román együttes harmadik eséllyel indul a Finnországot, Szlovéniát és Franciaországot felvonultató négyesben, meggyőződése, hogy kijuthatnak az Eb-re.

„Köszönöm a bizalmat a Román Kosárlabda Szövetségnek. Megtisztelő, hogy engem neveztek ki a posztra, minden tőlem telhetőt megteszek, hogy beteljesítsük az elsődleges célkitűzést, azaz a 2019-es Európa-bajnokságra való kijutást” – mondta Petricsevics.

A Szarajevóban született 48 éves szakember az első külföldi edző volt a romániai kosárlabdázás történetében. Első szezonjában, 1996-ban bajnoki címet nyert a Kolozsvári U-SM Invest csapatával. Romániában több férfi csapatot is edzett, a West Petrom Araddal kétszer, míg a CSU Asesoft Ploiești-nél egyszer nyert bajnokságot. 1996 és 1998 között Dan Berceanu segédje volt a román férfi kosárlabda-válogatottnál, amelynek irányítását 2000-ben vette át rövid ideig.

Ezen a nyáron a 25 év alatti játékosokból álló román női válogatott edzője volt a Frankofón Játékokon, ahol hatodik helyezést ért el a csapattal.

(frbaschet.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS