2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meglett a győztes pályamunka a kolozsvári Szamos-part felújítására

2017. október 03. 09:59, utolsó frissítés: 10:17

Egy nemzetközi, építészekből és urbanisztikai szakértőkből álló zsűri választotta ki a beérkezett pályázatok közül azokat a győztes terveket, amelyek a Rethinking Szamos elnevezésű projekt kiírására érkeztek. A polgármesteri hivatal és az Országos Építészkamara erdélyi szervezete által idén júniusban meghirdetett verseny célja az volt, hogy a Szamos-part kolozsvári szakaszának átfogó fejlesztési tervét dolgozzák ki. A zsűri elnöke Dietmar Steiner osztrák építész volt, aki megdicsérte a beküldött pályamunkák magas színvonalát. Az eredményekről Emil Boc polgármester is beszámolt a Facebook-oldalán:A zsűri három pályamunkát nevezett meg győztesként:

1. hely - A díj a kivételezési szerződés értéke, összesen 1.577.345 lej értékben.
A tervezők: Jaime Daroca, José Mayoral, José Ramon Sierra (PRACTICA), együttműködő építészek: Raul Brito, Sofia Valdivia, Gonzalo Cortes.
2. hely - A díj értéke 60 ezer lej.
Pályázó: SC PLANWERK ARHITECTURĂ ȘI URBANISM SRL, szakpartner: SC Adrian Pop BIROU DE ARHITECTURĂ SRL-D.
3. hely - A díj 30 ezer lej.
Főtervező: Moga Marius Cătălin, társzerzők: Aldea Silviu, Măgeruşan Adriana, Miclăuş Marius, Felvinczi Anamaria, Constantinescu Teodora, együttműködő építészek: Nistor Alexandru, Susan Roxana, Pop Vlad, Knall Arnold, Fülöp Csenge, Apahidean Dragoş, szakpartnerek: Horhat Ana, Şoflete Marius

A nemzetközi pályázatra összesen 11 pályamunka érkezett be. A projekteket bemutató kiállítást október 2-8. között lehet megtekinti a Szentegyház utca 4. szám alatti kiállítóteremben. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS