2018. szeptember 23. vasárnapTekla
15°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Box Populi: már csak nyolcan maradtak játékban!

2017. október 02. 13:32, utolsó frissítés: 14:24

Update: Közben pedig már el is indult a szavazás a Box Populi második fordulójában, ahol ismét a lájkok száma alapján dől majd el, hogy kik vehetnek részt az elődöntőben.

Vasárnap lezártuk a voksolást a Box Populi első fordulójában, amikor 16 jelölt mérkőzött meg egymással, mégpedig azok, akik a selejtezőn a legtöbb voksot kapták: az első az utolsóval, a második az utolsó előttivel ütközött meg, és így tovább.

Facebookon eddig is sokan kritizálták a játékot, először azért, hogy szélsőjobbos ideológiát hirdetőket nem tettünk bele, aztán azért is, hogy mekkora esztelenség például Kós Károlyt Erőss Zsolt ellen indítani, mert a két személy egyszerűen nem összemérhető. Hát de, abban mégiscsak összemérhető, hogy kinek az értékrendjével, eredményeivel azonosul inkább az olvasónk, kinek az életét tartja példamutatóbbnak, hasznosabbnak. És pont ennyire voltunk kíváncsiak, se többre, se kevesebbre.

A selejtező során az első fanyarabb arcot akkor vágtuk, amikor egyetlen nőt sem szavaztak be a legjobb 16-ba az olvasók. (A másodikat egynémely komment láttán.) Így csak férfiak versenyévé vált az első forduló, ahol Kós Károly simán lenyomta Erőss Zsoltot, Arany János Gábor Áront, Benedek Elek Sütő Andrást, Kőrösi Csoma Sándor Dsida Jenőt. Némivel kiélezettebb volt a szavazás Tamási Áron és Orbán Balázs között, Tamási 27 szavazat előnnyel jutott csak tovább, Bartók Béla is csak 32 szavazattal előzte Mátyás királyt, Bolyai János pedig 31-el Ady Endrét. A legkiélezettebb verseny Márton Áron és Bethlen Gábor között játszódott le, ahol a püspök csupán öt szavazattal előzte meg a fejedelmet.

Így nyolc versenyző maradt talpon: Kós Károly, Arany János, Benedek Elek, Kőrösi Csoma Sándor, Tamási Áron, Bartók Béla, Bolyai János és Márton Áron. Alapvetően meglepő, hogy egyetlen hadvezér, politikus sem jutott be a legjobb nyolcba, hiszen “katonanemzet vagyunk”, szokta mondani minden zs kategóriás szónok valamilyen rendezvényen. De úgy látszik a tudósok, írók, a “szelíd lelkűek” népszerűbbek. Alapvetően nem rossz ez a lista. Hamarosan indul a második forduló szavazása, kövessétek a fejleményeket!

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS