2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megduplázta a Twitter a karakterlimitet, már 280 karakterben lehet üzeneteket írni

2017. szeptember 27. 14:38, utolsó frissítés: 14:38

Keddtől 280 karakterben lehet üzeneteket írni a Twitteren, legalábbis a felhasználók egy kis csoportja számára, akiken most tesztelik a fejlesztést. A közösségi oldal fejlesztői bíznak a sikerességben.

A bejelentés szerint a változás fő oka az volt, hogy nem minden nyelvhez ideális a Twitter 140 karakterlimites felülete. A statisztikájuk szerint az angol nyelvű twitek 9 százaléka lépi túl a 140 karakteres limitet, míg a japán nyelvű posztoknál ez az érték mindössze 0,4 százalék. Egy japán nyelvű poszt hossza átlagosan 15 karakter, egy angol nyelvű poszté 34 karakter. Ennek ugye az az oka, hogy egy-egy japán, kínai vagy koreai karakterrel sokkal több információt lehet közölni, mint egy latin betűvel. A Twitter azonban azt szeretné, ha a világon mindenki, akadályok nélkül ki tudná fejezni magát ezen a csatornán.Érdekesség, hogy a lehetséges Twitter posztok hosszát a japán, a kínai és a koreai felhasználók számára nem duplázzák meg, vagyis csak azok írhatnak többet a megszokottnál, akiknek a 140-es karakterlimit vélhetően nehézséget jelent.

A Twitter rendszerét még 2006 októberében hozták létre, és egyik fontos arculatai eleme volt a rövid, lényegre törő posztok, sok hashtaggel és taggel, amit a járatlan szem egyből nem is biztos, hogy megértett. A terjedelmi határokat akkor azért vezették be, hogy akár SMS-ek segítségével is lehessen posztokat közzétenni. Azóta azért elég sokat változott telefonhasználati szokásaink, hosszabb üzeneteket írni is sokkal könnyebb. (24.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS