2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hitler hatalmas alsónadrágja jó drágán kelt el egy árverésen

2017. szeptember 26. 16:27, utolsó frissítés: 16:27

Adolf Hitler személyes tárgyai voltak láthatóak, illetve megvásárolhatóak nemrég egy amerikai aukciós árverésen. Az eseményen nagy sikernek örvendett az A.H. monogrammal ellátott alsónadrág.

A személyes holmik egy része a Graz városi Parkhotelből való, ugyanis egy hónappal az Ausztria bekebelezését jelentő Anschluss után, Hitler a fent említett luxusszállóban töltötte pár napját. Az itt eltöltött idő alatt a mosodába küldött ruhák nem kerültek vissza tulajdonába, mert kíséretével együtt sietősen távoztak nem törődve az ott maradt holmikkal.

Az akkori szállodatulajdonos unokája, úgy döntött, hogy a több évtizedes „kincseket” eladja az amerikai Alexander Historical Auctions aukciósháznak. Az alsónadrág mellett még megtalálható volt egy koktélos pohár, egy pár, monogrammal ellátott zokni, Hitler textilzsebkendője, a Mein Kampf egy dedikált példánya, valamint egy homárvilla is.

Az aukció sikerét mégis a meglepően nagy alsónadrág hozta meg, mintegy 30 000 lejnek megfelelő összegért kelt el. A vászonból készült ruhadarab közel fél méter hosszú és derékban egy méteres volt, a szélén két-két hurok is található ami feltehetőleg rögzítő szerepet játszott. Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy ez valóban Hitler tulajdona volt, mint a slicc mellé beleszőtt A.H. monogram.

Az eddigi információk beigazolódtak, miszerint Hitler szeretett kényelmesen és lazán öltözni. Az aukciósház tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy az emberek két okból vásárolnak Hitler holmikat, mégpedig „vagy olyan emléktárgyakat keresnek, amely Hitler félelmetességét mutatják meg, vagy olyanokat, amelyek pojáca színben tüntetik fel őt. Az ilyesféle tárgyakkal kisebbíteni lehet a szörnyeteget és nevetségessé lehet tenni.”

A ruhadarabot végül nagyon sok pénzért adták el, a vásárló kilétét nem fedték fel, annyit tudni róla, hogy amerikai állampolgár. (multkor)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS