2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Medve kergette meg a magyar olimpikont a Szent Anna-tónál

2017. augusztus 30. 10:53, utolsó frissítés: 11:21

Medve kergette meg Bernek Péter olimpikont a Szent Anna-tónál - legalábbis erről töltött fel videót a rövid pályán világ- és Európa-bajnok úszó. Az nem tudni, hogy mennyire volt komoly az eset, lévén Bernek karcolás nélkül megúszta, de videón egyértelműen látszik a medve, amely közeledik a táborhelyéhez, majd megeszi a kajájukat.

Mondjuk, idén nyáron ez egyáltalán nem volt szokatlan, hogy a kirándulók medvével találkoznak a Szent Anna-tónál, ami a hely gondnoka szerint azzal függ össze, hogy idén nyáron kész élelmiszert árusító bódékat nyitottak a tó partján: az egyikben hot-dogot, míg a másikban kürtős kalácsot készítenek. Az ezekből áradó illat az egyik ok, ami odacsalogatja a medvéket. A második ok, hogy idén a szokásosnál is melegebb volt, ezért a medvéknek nagyobb szüksége volt a tóban történő hűsölésre. A harmadik ok természetesen a megszaporodott medveállomány.
Bernek néhány úszótársával pihen Erdélyben a Szent Anna-tó mellett - a Facebookon posztolt képeik alapján - voltak már a Transzfogarasi úton is, illetve Segesvár, Székelykeresztúr és Gagy szépségeit is látták már.

Bernek Péter korábban nyert ifjúsági olimpiai- és Európa-bajnoki címet, volt már felnőtt rövid pályás Európa-bajnok 2015-ben 400 méteres gyorsúszásban, illetve ugyan ebben a számban világbajnok is még 2014-ben. Nagy medencés Európa-bajnokságról egy ezüstérem a legjobbja még 2012-ből 200 méteres hátúszásban. A legutóbbi budapesti világbajnokságon is ebben érte el a legjobb eredményét, hatodik helyet szerzett. Londonban és Rió de Janeiróban indult az olimpián. (hírszerk.)

címoldali fotó: maszol.ro/Benedekfi Szabolcs

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS