2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén is kiválasztották a legjobb erdélyi pálinkákat

2017. augusztus 27. 16:16, utolsó frissítés: 16:22

Összesen 23 aranyérmet, 17 ezüstérmet és 7 bronzérmet osztottak ki az idén második alkalommal megszervezett Erdélyi Pálinka és Párlatversenyen, amelyet a Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend szervezett.

Kultúrpalotában szervezett eseményen azon kategóriák esetében, ahol a benevezett pálinkák közül a vakkóstolásos szakmai zsűrizést követően több pálinka is aranyérmet nyert, a zsűri az aranyérmesek közül újrakóstolással kiválasztotta a kategória-győztest, vagyis a Championt is. Összesen 5 Champion-díjat osztottak ki: Székely Titok szilvapálinkájának, Orbók Ferenc törkölypálinkájának, Mátyás József kajszibarack pálinkájának, Székely Titok germensdorfi cseresznyepálinkájának és az Orbán Pálinkafőzde fekete ribizli pálinkájának.A Champion-díjasok, illetve a többi kategória aranyérmesei közül a társadalmi zsűri - hiszen idén tíz érdeklődő, amolyan "külsős" is részt vehetett a zsűrizésen - három pálinkát ítélt kiváló minőségűnek, és ezek közül már nem döntöttek, így három Forgatag Nagydíjat ítéltek oda: Mátyás József kajszibarack pálinkájának, az Orbán Pálinkafőzde fürtös meggy pálinkájának és Mátyás József sompálinkájának.

Ugyanakkor a Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közösen úgy döntött, hogy jövőtől a Nagydíjas pálinkához, párlatokhoz az alapanyagot szolgáltató gazdát, azaz a gyümölcstermesztőt is meghívják az ünnepélyes díjátadóra és elismerésben részesítik.

“Már most felhívom az érdeklődők figyelmét, hogy jövőre ismét megszervezzük a versenyt, tehát az idei főzeteikből tegyenek félre egy-egy fél literrel. Arra törekszünk, hogy a 2018. augusztusi Vásárhelyi Forgatagon megszervezendő III. Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre a mintákat tavasz végétől, nyár elejétől tudjuk gyűjteni” – fogalmazott Gáspár Botond szervező. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS