2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Neymar a PSG-hez igazol

2017. augusztus 02. 13:06, utolsó frissítés: 13:06

Hetek óta az tartja lázban a sport-újságírókat, hogy a Paris Saint-Germain le akarja igazolni Neymart, a Barcelona játékosát. A 222 millió eurós kivásárlási árral bíró brazil támadóval kapcsolatban gyakorlatilag naponta jelentek meg a híresztelések, és most úgy tűnik, előrelépés történt az ügyében. A katalánok szűkszavú kommünikében jelezték: elengedték Neymart a szerda délelőtti tréningről.

Közben a Reuters a hírügynökségnek a klub egyik szóvivője megerősítette: a játékos távozik a klubtól. További részleteket azonban egyelőre nem közöltek a PSG-hez tartó futballista ügyével kapcsolatban.

A 25 éves brazil válogatott távozására utal az is, hogy ügynöke, Wagner Ribeiro már Párizsban tartózkodik, amit nem is titkolt a nagyvilág előtt. „Párizs csodálatos, az Eiffel-torony, a borok, a gasztronómia és a futball" - írta az ügynök Twitteren.

Neymar 2013-ban szerződött a Barcelonához a Santostól, a katalánoknál pedig alapemberré vált. A legutóbbi szezonban 45 tétmérkőzésen 20 gól és 27 gólpassz fűződött a nevéhez. Neymar szerződése 2021-ig érvényes a klubnál, kivásárlási ára 222 millió euró. ez rekordösszeg, még soha nem fizetett egyetlen csapat sem ennyi pénzt egy játékosért. A legmagasabb átigazolási összeget eddig a Manchester United fizette ki a francia Paul Pogbáért, akiért 105 millió eurót fizettek. (nso/hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS