2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Petíció indult, hogy az Untoldot vigyék ki Kolozsvár területéről

2017. július 31. 10:00, utolsó frissítés: 10:55

Petíció indult azért, hogy a három nap múlva rajtoló Untold fesztivált ne a belvárosban szervezzék meg.

"Ahogyan más kolozsvári fesztiválok, mint az Electric Castle vagy a MOX jól működnek a városon kívül, mi, kolozsvári és a hozzá tartozó községek polgárai kérjük, hogy a fesztivált mozdítsák el a központból. A mód, ahogyan meg van most rendezve a város polgárai ellen irányul, jogsértő módon kiszorítja őket a köztereikről. A fesztivál miatt ugyanakkor blokkolva lesz a forgalom, a városlakók pedig zajszennyezést kapnak több napon keresztül" - írják a kezdeményezők a petíció szövegében.
A petíció elindítója, Marius Oliviu az Adevarul lapnak elmondta, Kolozsvár infrastruktúrája elbír 300 000 embert, de 500 000-et nem. Oliviu szerint egyébként az Untoldnak jó a megrendezése, de ő és az aláírók olyan Kolozsvárt szeretnének, ahol mindenki jól érzi magát, nem csak a fesztiválozók.

"Más aláíróknak az nem tetszik, hogy olyan városban fizetnek adót, amely egy magánfesztivált finanszíroz, ehhez pedig a város infrastruktúráját használja. Az embereknek az sem tetszik, hogy a városban a fesztivál miatt felmennek az árak" - mondta Oliviu.Az augusztus 3-án kezdődő fesztivál elmozdítását a petícióban eddig 200 helyi lakos támogatja, A fesztiválra több mint 200 fellépő érkezik, olyan nevek, mint Armin van Buuren, Axwell, Afrojack, Dimitri Vegas&Like Mike, Martin Garrix, Hardwell, Steve Aoki, Ellie Goulding, Hurts, Tinie Tempah, Marshmello MØ, Lost Frequencies, John Newman, GTA. (adevarul/hírszerk)
Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS