2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rengeteg lájkolót hozott Johannisnak a napszemüveges fotó, a székelyföldi látogatás már kevésbé

2017. július 19. 16:44, utolsó frissítés: 16:46

Nem nőtt jelentősen Klaus Johannis állanmfő Facebook-oldalán a lájkolók száma azután, hogy kedden Székelyföldre látogatott. A Facebrands.ro adatai szerint tegnap 113-mal lett több lájkolója az oldalnak, szerdán ez még változhat, de nem valószínű, hogy jelentősen.

Ezzel szemben a múlt heti légibázis-látogatás után - amikor filmplakátra illő képeket közöltek az elnökről - 2 nap alatt (a látogatás napján és következő napon) 4500-an lájkolták az államfő oldalát. Egy posztot tett ki aznap 7 fotóval, arra közel 60 ezer lájk érkezett, míg a székelyföldi látogatásra valamivel több, mint 19 ezer.Mivel a Facebrands adatai csak egy hónapra visszamenőleg tekinthetők meg, nem tudjuk megmutatni a legutóbbi, hasonló méretű növekedést, amely a június 9-i amerikai látogatáskor történt. Akkor nem készítettünk képernyőfotót, de megnéztük, és szintén több ezres nagyságrendű volt a növekedés.

A Kogalniceanu légibázison készült képek előtt egyébként enyhe csökkenésben volt a lájkolók száma, több napon keresztül napi néhány lájkolót veszített az államfő.

Eddigi megfigyeléseink szerint politikusok esetében nagyon jellemző - és persze nem meglepő -, hogy egy-egy kiemelkedő esemény megdobja a lájkolók számát. Sorin Grindeanu volt kormányfő Facebook-oldalát például a kormánya ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány idején lájkolták a legtöbben, ez még visszanézhető a Facebrandsen:Klaus Johannis egyébként rendületlenül tartja magát a legnépszerűbb politikusként, ami a lájkok számát illeti: oldalát jelenleg 1 millió 814 ezren kedvelik. Utána Victor Ponta volt kormányfő következik, de feleennyi kedvelője sincs: 821 ezren lájkolják. A top ötben Gabriela Firea bukaresti főpolgármester, Traian Băsescu volt államfő és Elena Udrea volt miniszter szerepel még. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS