2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Így érzünk a Facebookon: ezek a legnépszerűbb emodzsik

2017. július 18. 12:32, utolsó frissítés: 12:36

A sírva nevetős emodzsi a legnépszerűbb a Facebookon - derült ki a közösségi oldal adataiból, amelyet hétfőn, az emodzsi világnapon tettek közzé. A Facebookon hozzászólásokban és megosztásoknál naponta 60 millió emodzsit használnak, viszont nincsenek benne ebben a Messengerben használt jelek, amelyeknek a száma naponta 5 milliárd körül van.

Fontos, hogy a Facebook-emodzsikat nem kell összetéveszteni a reakciógombokkal, amelyekből szintén hatféle van, és a legismertebb a lájk. A sírva nevetős emodzsi után a szívecskés szemű következik, majd a szívecskét pusziban küldő. De a többit inkább nem írjuk körül, hanem megmutatjuk, ezeknek úgyis ez a lényegük.
De nemcsak összességében, hanem országonként és régiókként is megvizsgálták, hogy melyek a legnépszerűbbek.Van egy régiós összesítés a Messengerben használt emodzsikról is, azt is mutatjuk. Sajnos romániai összesítést senki nem készített.A hivatalos emodzsikat elfogadó és számon tartó Unicode Consortium listája mintegy kétezer, valamilyen érzelmet kifejező szimbólumot jegyez. Ezek természetesen nem mind találhatóak meg a Facebookon. Az emberarcot ábrázoló emodzsik az utóbbi években faji szempontból sokkal színesebbek lettek, és az egyenlőség jegyében egyes foglalkozásokat női alakkal szimbolizálnak, kiegészítve a korábbi férfi szimbólumokat.(adweek)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS