2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Így érzünk a Facebookon: ezek a legnépszerűbb emodzsik

2017. július 18. 12:32, utolsó frissítés: 12:36

A sírva nevetős emodzsi a legnépszerűbb a Facebookon - derült ki a közösségi oldal adataiból, amelyet hétfőn, az emodzsi világnapon tettek közzé. A Facebookon hozzászólásokban és megosztásoknál naponta 60 millió emodzsit használnak, viszont nincsenek benne ebben a Messengerben használt jelek, amelyeknek a száma naponta 5 milliárd körül van.

Fontos, hogy a Facebook-emodzsikat nem kell összetéveszteni a reakciógombokkal, amelyekből szintén hatféle van, és a legismertebb a lájk. A sírva nevetős emodzsi után a szívecskés szemű következik, majd a szívecskét pusziban küldő. De a többit inkább nem írjuk körül, hanem megmutatjuk, ezeknek úgyis ez a lényegük.




De nemcsak összességében, hanem országonként és régiókként is megvizsgálták, hogy melyek a legnépszerűbbek.



Van egy régiós összesítés a Messengerben használt emodzsikról is, azt is mutatjuk. Sajnos romániai összesítést senki nem készített.



A hivatalos emodzsikat elfogadó és számon tartó Unicode Consortium listája mintegy kétezer, valamilyen érzelmet kifejező szimbólumot jegyez. Ezek természetesen nem mind találhatóak meg a Facebookon. Az emberarcot ábrázoló emodzsik az utóbbi években faji szempontból sokkal színesebbek lettek, és az egyenlőség jegyében egyes foglalkozásokat női alakkal szimbolizálnak, kiegészítve a korábbi férfi szimbólumokat.(adweek)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS