2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kézdivásárhely nyerte a Székely Vágtát

2017. július 16. 19:31, utolsó frissítés: 19:42

A kézdivásárhelyi Berde Lóránd Anci lova nyergében nyerte a hetedik alkalommal megszervezett Székely Vágtát. Kézdivásárhely ezzel először nyerte meg az eresztevényi Óriáspince-tetőn szervezett versenyt.A második helyet Tóth Barna My Missionnel szerezte meg Mikóújfalu számára, harmadik lett a nyujtódi Ugron Attila Csillag hátán. A negyedik helyen futott be az előpataki Bartha Ferenc és lova, Pasadena, de ő sem csúszott le a Nemzeti Vágtáról. A budapesti verseny szervezői őt is meghívták a Hősök terére, így öt lovasnak szurkolhatunk majd szeptemberben a magyar galoppversenyen.
A Nemzeti Vágta szabályzata szerint az első három helyezett és minden elővágta szervező települése indulhat a lovasversenyen, de idén a negyedik helyezettet is meghívták a versenyre. Így, tehát öt Kovászna megyei település lesz ott a Nemzeti Vágtán: Kézdivásárhely, Nyujtód, Előpatak, Mikóújfalu és Sepsiszentgyörgy.

Csíkkozmás nyerte a Góbé futamot

A csíkkozmási Bálint András Szellő hátán rajt-cél győzelemmel nyerte a Székely Vágta Góbé futamát. A nagy esélyesnek számító, tavalyi győztes László Pál (Gyergyószentmiklós) Sába hátán a harmadik helyen végzett, második helyen a Boszporuszi Naptűzön lovagló Veress Bálint (Szotyor) futott be.
Átadták az Aranyparipa-díjakat is

A döntő futamokat követő díjátadó ünnepségen átadták az Aranyparipa-díjakat, idén is négy ló kapta ezt a kitüntetést. A díjat a legápoltabb lovaknak adják, célja felhívni a figyelmet a felelős állattartásra. Az elbírálásnál figyelembe veszik a takarmányozást, a lovak általános ápoltságát, a sörényük és patájuk állapotát.

Aranyparipa-díjat először a 2013-as Székely Vágtán adott át az Equitana lovasbolt. A 2017-es Székely Vágtán négy ló, Imán (Kézdisárfalva), Csillag (Nyujtód), Kenese (Gyergyóremete) és My Mission (Mikóújfalu) kapott Aranyparipa-díjat. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS