2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az utolsó simításokat végzik a Maros-parti helyszínen a Vibe-fesztivál szervezői

2017. július 02. 15:23, utolsó frissítés: 15:23

Már csak négy nap van hátra, csütörtökön kezdődik az idei év legszínesebb fesztiválja, a VIBE. A szervezők napi 5000 erdélyi fiatal jelenlétére számítanak. A fizetési rendszer contactless kártyákkal, a Festipay rendszerén keresztül működik majd. A fesztiválon a családdal érkezők is számtalan érdekességet találhatnak az ingyenes VIBE Koli nyári egyetem programjában és a fesztivál területén.

A szervezés utolsó száz méterén a fesztivál helyszínének berendezésével, a színpadok felépítésével foglalkoznak a VIBE Fesztivál szervezői. "A csütörtökön vagy a hétvégén Maros-partra érkezőknek nemcsak hatalmas bulikban, hanem a VIBE Koli nyári egyetemnek köszönhetően tartalmas időtöltésben is bőven lesz részük" - ígérik a szervezők.

A VIBE Fesztivál változatos zenei kínálattal készült idei, első kiadására. Ott lesz a nemzetközi zeneipar egyik legismertebb alakja, Borgore és a tekintélyes elektronikus zenei pályát maga mögött tudó Pendulum dj set. Lehet majd bulizni a bulibáróval, Kis Grófóval, lesz Akkezdet Phiai és Bëlga annak, aki az undergroundot kedveli, a magyar mainstream popzene és alternatív rock közönsége a Margaret Island, a Wellhello, az Intim Torna Illegál vagy a 30Y koncertjein bulizhat.

Az erdélyi fellépők külön színpadon, a Kompgyárban váltják egymást négy napon át, rájuk külön érdemes lesz figyelni, hiszen izgalmas hazai alkotókkal találkozhatunk. Összesen több mint 50 fellépő szórakoztatja majd a VIBE Fesztivál közösségét. A fesztivál területén vidámpark és gazdag ételkínálattal rendelkező food-court is lesz. A VIBE a Festipay rendszerét alkalmazza, így contactless kártyával lehet majd fizetni a különböző szolgáltatásokért. A helyszínen beszerzett kártyákat készpénzzel vagy bankkártyával is lehet feltölteni, így megkönnyítve a fizetést.


A VIBE Koli nyári egyetem programjai bárki számára hozzáférhetőek, hiszen ingyen vehetnek részt az érdeklődők akár úgy is, hogy a fesztiválra nem váltottak jegyet. Itt gyereksarok is lesz, ahol a BBTE marosvásárhelyi kirendelt tagozatának pedagógia szakos diákjai vigyáznak majd a kicsikre. A szülők közben szétnézhetnek a Maros-parton felsorakoztatott programok között, beülhetnek egy előadásra, vagy megtekinthetik Gönczy Tamás A gettó arcai témában összegyűjtött fotóit, a néprajzos hallgatók Tényképek című kiállítását, vagy a műszakis hallgatók laskahídjainak teherbírását tesztelhetik. A könyvturira érdemes könyvekkel érkezni csereberélés céljából, a REFO500 sátorban pedig társasjátékok várják az érdeklődőket, de akár ugyanitt interaktívan lehet tanulni a reformáció eseményeiről. A szombati napon 11–18 óra között az egészségsátor ingyenes méréseinek köszönhetően kiderülhet, mennyire bírja az emberi szervezet a fesztiválozást.

A VIBE Kolin szó lesz robotmadarakról, fotózásról, hazai fejlesztőkről, elsősegélynyújtásról vagy például szépségről és divatról, de lesznek különböző témájú közéleti beszélgetések is, többek között Csép Éva Andrea parlamenti képviselő, Winkler Gyula EP-képviselő vagy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára is jelen lesz. Bemutatják a marosvásárhelyi műemlékek topográfiáját is: épületek története, tervrajzai, fényképei válnak megtekinthetővé, illetve egy térkép, mely ezek korát jelöli. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS