2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rendőrség: a kánikulában több baleset következik be, mint hóviharok miatt

2017. június 30. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

A kánikula miatt fokozott óvatosságra inti a gépkocsivezetőket a Szeben megyei rendőr-főkapitányság. A rendőrség szerint a statisztikák kimutatták, hogy nyáron általában kétszer annyian vesztik életüket közúti balesetben, mint télen.

Szeben megyében 2016 júniusa és augusztusa között 48 súlyos közúti balesetben 14-en haltak meg, és 46 személy sebesült meg súlyosan, míg 2016 decembere és 2017 februárja között 43 súlyos balesetet jegyeztek, amelyek során hét személy vesztette életét, és 50-en sérültek meg - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Elena Welter, a nagyszebeni rendőrség szóvivője.

A rendőrség szerint a megfigyeléseik azt mutatják, hogy több baleset történik a kánikula miatt, mint fagy vagy hóviharok következtében.

"A nagy hőség egyáltalán nincs kedvező hatással sem a sofőrökre vagy az utasokra, sem a járókelőkre. Az a következtetés vonható le, hogy kánikula idején több súlyos baleset történik, mint a téli fagyok vagy a hóviharok miatt" - mutat rá a rendőrség közleménye.

A rendőrség szerint a hosszú utazások előtt érdemes átvizsgálni műszaki szempontból is a gépjárművet. Fontos leellenőrizni a hűtőberendezést, a fényjelzőket és a fékrendszert is. Állatokat, gyerekeket sohasem szabad a személygépkocsiban felügyeletlenül hagyni - hívja fel a figyelmet a rendőrség. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS