2019. október 22. keddElőd
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Román és magyar népviseletbe öltözve mentek dolgozni a Hargita megyei munkafelügyelőség alkalmazottai

2017. június 23. 18:39, utolsó frissítés: 18:39

Román és magyar népviseletbe öltözve mentek dolgozni pénteken a Hargita Megyei Munkafelügyelőség (ITM) alkalmazottai, így ünnepelték a hímzett ing napját, valamint a román és magyar népviselet szépségét.

Fotó: Dorin MaleFotó: Dorin Male


Dorin Male, a Hargita megyei ITM vezetője az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy előzőleg megkérdezte kollégáit ezzel kapcsolatban, akik nagyon örültek az öltetnek. Mivel magyar és román nemzetiségűek is dolgoznak az intézményben, ezért mindenki saját népviseletében érkezett munkába.

Akiknek pénteken volt dolguk a munkafelügyelőségnél, igencsak meglepődtek, mindenki mosolygott és tetszett az embereknek az ötlet. Ugyanez volt a járókelők reakciója is, amikor a felügyelőség alkalmazottai az épület előtt csoportképet készítettek.

Fotó: Dorin MaleFotó: Dorin Male


"A mai napot követően azt hiszem ez hagyomány lesz. Mindenki vidám volt, teljesen más volt a hangulatuk" - nyilatkozta Dorin Male.

Nemrég a székelyudvarhelyi önkormányzatnál is hasonló akciót szerveztek, akkor a népviselet napját ünnepelték az alkalmazottak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS