2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Június végén lesz az V. Marosszéki Lófuttatás

2017. június 07. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

Az V. Marosszéki Lófuttatásról tartott sajtótájékoztatót Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere, és Jankovits Ferenc szervező. A június 24-25-én tartandó rendezvényre már most, a futtatás előtt egy hónappal több lovas nevezett be, mint az elmúlt évben versenyzőké és ez a szám, a szervezők szerint még tovább emelkedik. A családi program, nemcsak a lovassport kedvelőinek kínál kikapcsolódási lehetőséget, hanem igyekszik minél több embert megmozgatni. A lófuttatással egyidőben zajlanak le a Kis-Küküllő Térségi Társulás Balavásár-Szováta által szervezett Kisérségi Napok is.

Csibi Attila Zoltán polgármester elmondta, hogy a Szent György Napokhoz hasonlóan ennek a rendezvénynek a költségei sem terhelik a városi költségvetést, ugyanis pályázati és támogatói pénzekből fedezik a kiadásokat. A 2017-es lófuttatás több ponton is eltér az előzőektől, de kettőt mindenképp meg kell említeni: a versenyen résztvevők közül valaki Erdőszentgyörgyöt fogja képviselni a budapesti Nemzeti Vágtán, és ez a személy nem feltétlenül a nyertes lesz. A polgármester kiemelte, hogy ez nem azt jelenti, hogy a Marosszéki Lófuttatás előfutama lenne a Nemzeti Vágtának. A másik eltérés, hogy a díjak több száz lejjel nőttek a tavalyihoz képest.

A Marosszéki Lófuttatás helyszíne a tavalyi, azaz az erdőszentgyörgyi Pad néven ismert dombon lesz. Az eddig sokat emlegetett futamokon kívül, huszárfutamra is sor kerül, amely értelemszerűen a huszároknak szól. A kecsegtető nyeremények itt sem maradnak el.

A Marosszéki Lófuttatás újabb futammal bővül. Mivel Erdélyben közel hat évtizede nem volt meghirdetve angol telivér futam, a szervezők úgy gondolták, idén meghirdetik. Erre a versenyre 1500 lej a benevezési díj, a nyeremény pedig 10.000 lej lesz.

Az első helyezett 4 ezer lejt kap, a második 3 ezer lejjel gazdagodik, míg a harmadik 2 ezer lejjel térhet haza. A huszárfutam dobogósai is díjazva lesznek: az első helyezett 1000 lejjel, a második 500, a harmadik pedig 300 lej elismerésben részesül. A rendezvény kiadásait a Kis-Küküllő Térségi Társulás pályázata mellett Maros megye tanácsa és számtalan helyi, illetve környékbeli magánvállalat is támogatta különböző formákban.

A lovasok június 10-ig jelentkezhetnek a versenyre, egy dokumentumcsomagot kell eljuttatniuk a szervezőkhöz. A szükséges iratok listáját, valamint a szabályzatot is a www.marosszekilofuttatas.ro honlapon olvashatják. Ugyanitt lehet jelentkezni is. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS