2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Júniusban is folytatódik a MayDays

2017. június 05. 12:47, utolsó frissítés: 12:47

Bár már június van, a MayDays még nem ért véget, hiszen ebben a hónapban is vannak olyan ifjúsági programok, amelyekre érdemes odafigyelni.

Május utolsó napjai a színház körül forogtak: 29-én, hétfőn a Zug Zone hagyományos Jam Zugja után a kedd és szerda este a színészeté volt a főszerep. Kedd este a Mennyi?, azaz Babeș-Bolyai Tudományegyetem végzős színészhallgatóinak vizsgaelőadása volt megtekinthető. Szerdán pedig a Váróterem Projekt Pas(sz) című színházi előadása került terítékre.

30-án a Kreatív Kolozsvár is aktív volt: Perényi András, digitális üzletfejlesztési tanácsadó tartott előadást a K+ Közösségi Térben arról, hogyan érhető el skálázható, tervezhető növekedés az online értékesítésben.

A következő napokban sem nyugszik a fiatalság Kolozsváron. Rögtön a hosszú hétvége után, június 6-án 20 órától a K+ Közösségi Térbe várnak mindenkit, hiszen a MayDays harmadik önálló előadására kerül sor. A HÖOK (Hallgatói Önkormányzat Országos Konferencia) tart előadást az önkéntességről és annak szépségeiről. Az előadás során a résztvevők olyan kérdésekre kapnak választ, mint hogy hogyan építsünk ki egy stabil és működőképes önkéntesbázist, illetve hogyan működnek jól az önkéntes szervezetek. Ezen kívül megtudhatjuk, hogyan toborozhatunk új tagokat, hogyan tudjuk őket megtartani és megszerettetni velük a szervezet alapelvét. Fontos megtudnunk azt is, hogy hogyan legyen hatékony önkéntes bázisunk és hogyan legyenek igazán aktívak a szervezeten belül, hisz ez az egyik fontos alappillére a jól műkődő szervezeteknek. Egy rendezvény során fontos tudnunk hogyan motiváljuk őket a hatékonyabb munkavégzésre, akár rövid, akár hosszú távon.

Június 15-18. között a középiskolásoké a főszerep, hiszen jön a 3. KMDT Diáknapok, a Kolozs megyei Magyar Diáktanács szervezésében.

Eközben június 16-18. között a Kreatív Kolozsvár újra szervez: a képzés elsősorban a filmgyártás és a video-reklám tartalmak iránt érdeklődő rendező, operatőr, gyártásvezető, kommunikációs, reklám, és újságírás szakon hallgató fiataloknak szól, de nagyon hasznos lehet bárki számára, aki vállalkozását videotartalmakkal szeretné fellendíteni. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS