2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csernátonba és Tövisre is ellátogatott Károly herceg

2017. június 04. 10:18, utolsó frissítés: 10:18

A Fehér megyei Tövisre látogatott szombaton Károly brit herceg. Megnézte azt a görög katolikus templomot, amelyet szépanyja, Rhédey Klaudia ősei, a Rácz család építtetett a 16. században.

A brit trónörököst a balázsfalvi nagyérsekség kuriális püspöke, Liviu Pop, megyei és helyi hivatalosságok, illetve több tucat helybéli lakos fogadta a templom udvarán.

A walesi herceg hozzávetőlegesen fél órát töltött a templomban, érdeklődött a görög katolikus egyház történetéről, illetve arról, hogy milyen különbségek vannak a görög katolikus, illetve az ortodox vallás között.

Liviu Pop püspök ugyanakkor átadta Károly hercegnek Lucian Mureşan bíboros meghívását, hogy látogasson el Balázsfalvára, ahol a világ legrégebbi olyan botanikus kertje található, amelyet egy gimnázium körül alakítottak ki.

Pénteken a csernátoni Haszmann Pál Múzeumot látogatta meg a herceg, aki magánlátogatáson tartózkodik Romániában. Haszmann Pál, a csernátoni tájmúzeum igazgatója arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a brit koronaherceg közel másfél órát töltött a múzeumban. Az intézményvezető szerint főleg a korabeli mezőgazdasági gépek, a parasztházak, régi kályhák nyerték el a trónörökös tetszését. "Meglepetés, de nagy megtiszteltetés is számunkra, hogy meglátogatott, és írt a múzeum vendégkönyvébe" - jelentette ki Haszmann Pál, aki azt is elmondta: Károly herceg a 13. századi Ika-várat is meglátogatta, és sétát tett a környékbeli erdőben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS