2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Diáknapos afterparti, gyerekfoci volt a MayDays múlt heti menüjében

2017. május 30. 16:37, utolsó frissítés: 16:37

Május vége felé közeledve ismét összefoglalta a MayDays, hogy mi történt a kolozsvári fiatalság életében az elmúlt héten.

22-én hétfőn a Váróterem Projekt ismét Lugosi Béla Filmklubot tartott, e hónapban már második alkalommal.

Szerdán (május 24.) a KMDSZ még egy éjszaka erejéig az űrbe repítette a szórakozni vágyókat: az idei Diáknapok afterpartyjára került sor. Két különleges meghívottja is volt a bulinak: NB és Dj Venom. Az NB egy szentendrei hiphop együttes, akik 2011 óta egyre több szakmai elismerésben részesülnek, Dj Venom pedig rádiós pályafutása után 2012 óta a Halott Pénz tagjaként zenél.

25-én a MayDays saját rendezvényére várta az érdeklődőket. A PONT Csoport, egészen pontosan Farkas András, a PONT társalapítója, emellett fejlesztési és ifjúsági szakértő tartott workshopot a pályázatírásról. Szó esett arról, mitől lesz sikeres egy pályázat, illetve hogyan kell azt felépíteni, ugyanakkor a szervezeti és projektmenedzsment rejtelmeiről is szó esett. Olyan szervezetek tagjai és vezetői jöttek el, akik már egy ideje civil szférában tevékenykednek.

„Minden év végét egy Dribli belső tornával zárunk, ahol a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub összes csoportja megjelenik és megküzd egymással. Az eseményen a felnőtteket is megmozgatjuk, az apukák - edzők mérkőzés keretében. Ezt az eseményt idén ketté választottuk, a legidősebb korosztályok tornáját Gyaluba vittük, így eleget tudtunk tenni a Várkert Fesztivál meghívásának is, és a szentlászlói hagyományos összejövetelünket is megtarthattuk.” – számolt be a hétvégi eseményekről Könczei Soma, a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub vezetője.

Szombaton, Gyalun, a Várkert Fesztivál keretén belül a Dribli Torna - a Családi Nap első részeként a két legidősebb korosztályunk - (12-13 évesek) a kalotaszegi és a fellegvári csoportunk-, valamint a Dribli FC (a kiemelt csoportjaink) 2007-2005-ös vegyes csapata vett részt. Ezt követően a fesztivál résztvevőit is bevontuk, a különböző ügyességi vetélkedőn mutathatták meg cselező, kapuralövő, labdaérzékelő tudásukat a versenyzők.

Vasárnap a Családi Napon immár hatodszor gyűltek össze a hagyományos évzáró tornánkon, ahol két korosztályban (óvoda-előkészítősök, illetve iskolások) küzdöttek meg egymással a csapatok. A lényeg a játék volt, hiszen ez a tömegsport lényege - rendszeres örömteli mozgás. Mintegy 150 gyerek közül kb. 60-an vettek részt az eseményen, akiket szüleik, testvéreik kísértek el. Jó hangulatú, látványos meccseket láthattak a kilátogatók, a végét pedig ezúttal is a felnőttek meccse zárta, ahol először a rendezvény történetében két anyuka is pályára lépett. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS