2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Jelentkezőket vár a Telcsi Nyári Iskola

2017. május 30. 14:28, utolsó frissítés: 14:28

Az idéni, angol és román nyelven zajló Telcsi Nyári Iskola egy változó Európa eszmei keretében, a periféria és a vidék történelmi, szociális és gazdasági helyzetére összpontosít. Milyen különböző történelmek képesek szembe szállni az elszigetelődés és protekcionizmus legutóbbi hullámaival, az etno-nacionalista Európa növekedésével, és az olyan polarizáló eszmékkel, mint a „kétsebességes Európa”, illetve a közvagyon, a természeti erőforrások és az önellátó gazdaságok folyamatos beavatkozásával? Hogyan képes a „Kelet”, a „Dél” és Európa „Másikja”, beleértve a belső és a gyarmati másokat, újradefiniálni Európa jelentését?

A Telcsi Nyári Iskolát a különböző lokális történelmek a globális modellekre, birodalmi örökségekre és állami tervekre való válaszának előtérbe helyezése és dokumentálása foglalkoztatja, mindezzel összekötve Telcs helységet a résztvevők jelentős modernizációs projektjeivel, nemzetközi és regionális történeteivel.

A Telcsi Nyári Iskola mindazoknak szól, akik érdeklődnek a programban szereplő kérdéskörök és tevékenységek iránt, kortól és tanulmánytól függetlenül.

Részvételi díj

- a romániai és moldovai hallgatók számára a részvétel ingyenes
- 50 Euró, az olyan Európai Unión kívüli illetve az EU-tagországok hallgatóinak, ahol a garantált minimális jövedelem nem haladja meg a havi 500 eurót
- 100 euró, a többi európai uniós és Amerikai Egyesült Államok hallgatóinak

A regisztráció biztosítja

- az összes tevékenységhez való hozzáférést
- ingyenes kempinghelyet, WC és zuhanyzó hozzáféréssel
- a rendelkezésre álló helyek erejéig a falubelieknél való elszállásolás közvetítését
- kedvezményes vendéglátást a „Hovrea” vendéglőben; napi háromszori étkezés ára 35 lej / kb. 8 euró

A Telcsi Nyári Iskola 2. kiadására való jelentkezéshez a honlapon lévő űrlapot kell kitölteni.

A telcsi és a környező helységekből érkező gyerekek és fiatalok (általános vagy középiskolás diákok, középiskolás vagy szakiskolás diplomások stb.) számára fenntartott négy műhelyre való jelentkezéshez írjanak üzenetet a honlap „Contact” címszó alatt a név, kor, és kiválasztott műhely vagy műhelyek megadásával. A telcsieknek lehetőségük van a regisztrációra Mihaela Vlaşin tanárnőnél, a szakliceumban. Mivel a „képzeletbeli Telcs útmutató” műhely (színházi műhely 10-14 éveseknek), Claudiu Lorand Maxim és Silvana Râpeanu vezetésével, 2017 július 3-án indul és augusztus 11-ig tart, ezért július 1-ig kell regisztrálni. A többi műhely jelentkezési határideje augusztus 1.

Az idei, angol és román nyelven zajló program a következőket tartalmazza: 14 kurzust; 4, a telcsi és környező helységekből jövő gyerekeknek és fiataloknak szóló műhelyt (színház, dokumentumfilm és narratív rajz + agyag modellezés); két színjátékot; 5 esti filmvetítést; könyv- és folyóirat-bemutatót; vitaeseményeket és kirándulásokat.

A rendezvény tartalmáról további részleteket a honlap Nyári Iskola menüjében lehet találni. Kérdéseket a Facebook-oldalon vagy a modernitateruralitate@gmail.com e-mail címen várnak a szervezők. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS