2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megállapodott a Székely Vágta a Marosszéki Lófuttatással

2017. május 30. 13:28, utolsó frissítés: 13:28

A budapesti Nemzeti Vágta 2017. évi versenykiírásának és versenyszabályzatának értelmében az „úgynevezett »fekete versenyen« való bárminemű részvétel, illetve közreműködés a Nemzeti Vágta versenyrendszeréből való kizárást vonja maga után.” Fekete versenynek minősül valamenyi, a Nemzeti Vágta hivalatos előfutamát nem képező síkverseny. A Nemzeti Vágta licenszének értelmében egyetlen hivatalos székelyföldi előfutam létezik, és ez a Székely Vágta. A Székely Vágtának pedig nincsenek előfutamai.

Az elmúlt években a Székely Vágta mellett több lovasrendezvény jött létre, amelyek a lovaskultúrát és a lovassportot népszerűsítik, így számos síkversenyre is sor került. A Nemzeti Vágta 2017. évi versenyszabályzatának betartása érdekében 2017. május 29-én, hétfőn a Marosszéki Lófuttatás szervezői, köztük Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere, valamint a Székely Vágta szervezői közös nyilatkozatban fogadták el, hogy, rendezvényeink kölcsönös támogatására való tekintettel, az V. Marosszéki Lófuttatás nem minősül galoppversenynek, így nem érvényes a Nemzeti Vágta „fekete versenyre” vonatkozó tiltása az azon részt vevő, illetve közreműködő lovasokra. A két lovasesemény szervezői továbbá megállapodtak abban, hogy a Marosszéki Lófuttatáson és a Székely Vágtán egyaránt részt vevő lovasok közül kiválasztják azt a lovast, aki Erdőszentgyörgyöt képviselheti majd a budapesti Nemzeti Vágtán.

A megállapodást kötő elöljárók felhívják a Kovászna, Hargita és Maros megyékben szervezendő lovasversenyek szervezőinek figyelmét, hogy amennyiben rendezvényeik részét képezi síkpályán tartandó galoppverseny, úgy vegyék fel a kapcsolatot a Székely Vágta szervezőivel az utólagos kellemetlenségek és nézeteltérések elkerülése érdekében. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS