2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ozosep: ismét székely termékekkel ismerkedhetnek a bukarestiek

2017. május 27. 20:05, utolsó frissítés: 20:07

Minőségi felvágottat, sajtféléket, gyümölcslekvárokat és -szörpöket, mézet, kürtöskalácsot és kenyeret is kínálnak szombaton és vasárnap a bukaresti Magyar Kulturális Központban sorra kerülő gasztro-kulturális Ozosep vásáron.

Kora délután, ahogy véget ért a kiadós zápor, egyre több fővárosi vonult ki a vásárba. Mitică Popescu színművész már ott állt és türelmetlenül várta, hogy elkészüljön a gulyás, amelynek illata számos látogatót az üst mellé csalogatott."Máskor is voltam már, a gulyásra várok. Hallom, hogy június 24-25-én a Mogoşoaia parkba jönnek kürtöskalács fesztiválra, oda is elmegyek utánuk" - nyilatkozta a népszerű színész.

Juhász-Borsa Orsolya
, a Romániai Magyar Közgazdászok Egyesületének bukaresti tagja elismerte, hogy a gulyás egyik legnagyobb vonzerejét jelenti a vásároknak. Elmondta: számos új technikát használnak, például a sajtkészítők, akik a termékeiket régi receptek alapján modern eszközökkel készítik. Újításnak számít a "székely hot-dog" is, amely hagyományos kolbásszal, savanyúsággal és sajttal készül.

A vásárba kilátogatókat néptánccsoportok szórakoztatják és külön kis műhelyek működnek a gyerekek szórakoztatására.

A vásár egyik legnépszerűbb standja az, ahol négy fiatal kürtöskalácsot és lángost süt.

A már hagyományosnak számító havi rendezvényt a Romániai Magyar Közgazdászok Egyesülete (bukaresti tagozat) és a Hargita Megyei Agrárkamara szervezi. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS