2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét meghirdette tehetségtámogató programját a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány

2017. május 18. 08:52, utolsó frissítés: 08:52

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkettedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási kerete 350 000 lej, amelyet a MOL Románia biztosít. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. június 17. A részletes tájékoztató, a szükséges dokumentumok és formanyomtatványok a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában.

Az elmúlt tizenegy év során a MOL Románia 1846 fiatal sportolót és művészt támogatott, egyeseket közülük több alkalommal is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 2 870 000 lej.

“12 éve folyamatosan segítjük azokat a fiatal sportolókat és művészeket, akik európai és világszintű versenyeken, fesztiválokon, olimpián képviselik az országot. Kiváló eredményeket elért fiatalokat támogatunk, ezáltal is kifejezve a tehetségük és munkájuk iránti elismerésünket” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A meghirdetésen részt vevő korábbi kedvezményezett fiatalok beszéltek a támogatás fontosságáról, annak meghatározó szerepéről a pályafutásukban. Imre Emil, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (FOTE) egyetlen hazai aranyérmese és a két ezüstérem közül az egyik birtokosa elmondta: „A támogatás segítségével sikerült olyan felszerelést és eszközöket vásárolnom, amelyekről korábban csak álmodtam, de amelyek szükségesek a felkészüléshez.”

A 2017-es kiírás támogatási alapja 350 000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„A pályázat összeállítása viszonylag egyszerű. Az utóbbi két év versenyeredményeinek, valamint a jövőbeni tervek bemutatásán kívül fontos a költségvetési tervezet pontos megszerkesztése. A költségtételek és a kitűzött célok körültekintő összehangolása segíti a fiatalokat életük egyéb területeinek megtervezésében is” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2016-os, 11. kiírás kedvezményezettjei közül több úszó tartja az országos rekordot a saját versenyszámában: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10 000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 160 000 lej a sport kategóriában, 120 000 lej a művészetiben, 70 000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS