2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Romániai Püspöki Konferencia szerint a mágia összeegyeztethetetlen a kereszténységgel

2017. május 10. 10:53, utolsó frissítés: 10:53

Lehetetlen összeegyeztetni a keresztény életet a mágiával - írja a Romániai Püspöki Konferencia által az AGERPRES hírügynökséghez kedden eljuttatott nyilatkozatban.

"A Romániai Püspöki Konferencia szeretné felhívni a katolikus hívek figyelmét a New Age-es szekták és spiritiszta csoportosulások terjedésének veszélyére. Keresztény hangzású kifejezésekkel (pl. "krisztusi energia"), a mágia és a spiritizmus gyakorlásával egy énközpontú és kaotikus lelkiség kialakulásához vezetnek, melyben úgynevezett "angyalok" és "guruk" irányításával részesülünk az "egyetemes energiákból", hogy "megvilágosodásban", illetve "gyógyulásban" legyen részünk. Ezek a csoportosulások egy tartalom nélküli szinkretizmussal a kereszténység alaptételeit támadják" - fogalmaz a nyilatkozat.

A dokumentum szerint a csoportosulások tévedései közül az egyik az emberi természet és az isteni kegyelem összemosása, mely tévedés gyökerei a naturalizmus tanításába nyúlnak vissza. A zsidó-keresztény személyes Isten létét tagadva teremtett dolgokat tesznek imádás tárgyává és mellőznek mindent, ami a természetfölötti és isteni.

A gyakori spiritiszta áramlatok közül a Reiki különleges figyelmet érdemel, hisz a román társadalomba "nagymértékben beszivárgott" és úgy jelenik meg, mint "az orvostudomány szerves része", amely mindenki számára elérhető - írja a közlemény.

"A hívek lelki javát szem előtt tartva felhívjuk a figyelmet arra, hogy lehetetlen a kinyilatkoztatáshoz (Szentírás, Szent Hagyomány, Tanítóhivatal) hűséges keresztény életet összeegyeztetni a mágiával" - zárul a nyilatkozat. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS