2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bákó vette át a Románia Ifjúsági Fővárosa címet

2017. május 02. 17:17, utolsó frissítés: 17:18

A Fiatalok Napja alkalmából május 2-tól Bákó viseli a Románia Ifjúsági Fővárosa címet, amelyet a tavaly zajlott nyílt pályáztatás révén nyert el.

Bákó a „Színesítsd agenerációd” (Colorează-ți generația) mottóra felfűzve tervez és bonyolít le jelentős városi programot, amelyben a város önkormányzata és az erre a célra létrejött Bákói Fiatalok Föderációja társmenedzsmentben vesznek részt.

A címet szimbolizáló zászlót hétfőn vették át Temesváron a Bákói Fiatalok Föderációja képviselői, majd röviddel éjfél előtt tűzték ki a Bákói Polgármesteri Hivatal épületére, ezzel szimbolizálva, hogy hivatalosan is átvették a címet a Bega-menti várostól, amely a program első próbakiadását valósította meg.A Románia Ifjúsági Fővárosa program a PONT Csoport javaslatára jött létre 2016 folyamán, jelen pillanatban a program kormányzásában a Román Ifjúsági Tanács, a Román Kereskedelmi Bank, illetve a Kolozsvári Fiatalok Föderációja vesz részt.

A Románia Ifjúsági Fővárosa program koordinátorai egyúttal bejelentették a cím elnyerésére kiírt új pályázati felhívást is. Ennek értelmében a kétfordulós verseny első részében 2017. július 16-ig nyilváníthatja ki bármely romániai város azon szándékat, hogy viselje a címet. Az előértékelést követően augusztus közepén kerül közzétételre azon városok rövidlistája, amelyek a második fordulóban immár részletes pályázatot nyújthanak be értékelésre. A a civil, közintézményi és privát szektorból érkező szakértőkből álló zsűri ezt követően dönti el, melyik város viseli majd a címet 2018. május 2. – 2019. május 1 között.

Bákó a cím elnyerésével 50.000 eurós díjhoz is hozzájutott, a kormányzás tagjai legalább ekkora összeget kívánnak biztosítani a cím következő kiadását elnyerő város számára is, a pontos értéket legkésőbb másfél hónap múlva, a zsűri pontos összetételével együtt teszik nyilvánossá.

A pályázás módszertanát tartalmazó felhívás és a pályázati űrlap a www.capitalatineretului.ro címen érhető el. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS