2020. június 1. hétfőTünde
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nagyon sokan töltötték a tengerparton a hosszú hétvégét

2017. május 02. 11:09, utolsó frissítés: 11:09

Csaknem 70 000 turista töltötte a hosszú hétvégét a román tengerparton, és fejenként átlagban 300 eurót költöttek el - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének (FAPT) elnöke.

Corina Martin
elmondta, 40 000 látogatóra számítottak a május 1-jei hosszú hétvégén, de ennél csaknem kétszer többen, hozzávetőlegesen 70.000-en töltötték a tengerparton a május 1-jei minivakációt.

A két legnépszerűbb üdülőtelep ezúttal is Mamaia és Vama Veche volt. "Három évvel ezelőtt elkezdtük a Mamaiát népszerűsítő kampányt. Ennek az igen intenzív, agresszív és jól szervezett akciónak köszönhető ez az eredmény" - állítja a FAPT elnöke.

Martin hozzátette, az első becslések szerint a tengerparton majálisozó turisták átlagban 300 eurót költöttek el a hosszú hétvégén.

Számos külföldi vendég is megfordult Mamaián az elmúlt napokban: az üdülőtelepen zajló Sunwaves Fesztiválra főleg Nagy-Britanniából, Németországból, Franciaországból és Olaszországból érkeztek látogatók - tette hozzá Corina Martin.

A szakemberek becslései szerint idén nyáron 15-20 százalékkal több turista nyaral majd a román tengerparton, mint 2016-ban. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS