2020. január 24. péntekTimót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elindult a Kastély Erdélyben webshop: kastélyok inspirálta egyedi termékeket lehet vásárolni

2017. április 29. 13:32, utolsó frissítés: 13:41

Egyedi, kastélyok által inspirált termékek lehet vásárolni fiatal erdélyi művészektől a frissen startoló Kastély Erdélyben webshopban - írják közleményükben a projekt működtetői. A pénteken indult online bolt bevételei a Kastély Erdélyben mozgalmat segítik, a Kastély Erdélyben Alap fenntartható működését hivatott biztosítani rövid és hosszú távon.Az egyedi alkotásokat az erdélyi kastélyok, kúriák, ezek kertjei, az általuk képviselt értékek és hangulatok ihlették. A folyamatosan bővülő kínálatban elsőként Esztány István táskái és kiegészítői, Alexandra Constantinescu CONDENS kerámiakollekciója, Keszeg Ágnes kastélykertek ihlette illusztrációiból készült printjei, Georgiana Ciceo KŐ ezüst ékszerkollekciója, Erika Popliceanu GYÖKEREK bizsukollekciója és Csillag István illusztrátor erdélyi kastélyokról készült képeslapkollekciója kapott helyet.


>> A KASTÉLY ERDÉLYBEN WEBSHOP ITT ÉRHETŐ EL <<


A Kastély Erdélyben Alapot 2016-ban alapította a PONT Csoport a Kastély Erdélyben program keretében. Az Alap célja, hogy különböző kampányok révén adományt gyűjtsön a Kastély Erdélyben Koalíció, illetve a Kastély Erdélyben Közösség tevékenységeinek támogatására. A Kastély Erdélyben Alap első kampányát a Kastély Erdélyben online bolt jelenti, ahol a vásárló az egyes termékek megvásárlásával a Kastély Alapot is támogatja.
„A tervezéskor arra kértük a dizájnereket, hogy a kastély fogalmához kapcsolódó képzettársításokat, hangulatokat - például nosztalgia, elegancia, szabadidő, természetközelség, történelmi korok, építészeti stílusok, kastélykert, mesevilág, tündérkert stb. használják inspirációforrásként. Ragaszkodtunk ahhoz, hogy ezek a termékek erdélyi művészek munkái legyenek, és, amennyiben lehetséges, helyi, természetes anyagokból készüljenek el. Célunk ezáltal egyszerre népszerűsíteni a helyi művészek munkáit, illetve a helyi, fenntartható megoldásokat” – mutatta be a kezdeményezést Balázsi-Pál Ágnes, a PONT Csoport ügyvezető igazgatója.A kezdeményezés a Kastély Erdélyben program részét képezi, amely izlandi, liechtensteini és norvég alapokból részesült 454.950,74 RON értékű támogatásban, Románia Kulturális és Nemzeti Identitás Minisztériumának Projektmenedzsmenti Osztályán keresztül, a Kulturális és Természeti Örökségek Megőrzése és Felélesztése Program keretében.2015 márciusában a PONT Csoport egy átfogó stratégiai folyamatot indított el a Kastély Erdélyben programmal. A Kastély Erdélyben program célja egy olyan stratégia és hálózat kialakítása, amely az erdélyi kastélyok és kúriák hosszútávú gazdasági és társadalmi fenntartható hasznosítását szolgálja. Mindez helyi és regionális szintű tervezéssel, a műemléképületek restaurálására és revitalizációjára fordítható alternatív forrásbevonási lehetőségek felkutatásával, egy információs és szakértői hálózat, illetve egy támogató közösség kiépítése által valósítható meg. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS