2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Aranyérmet nyert talajon Marian Drăgulescu a kolozsvári torna Eb-n

2017. április 22. 15:16, utolsó frissítés: 18:13

Aranyérmet nyert talajon Marian Drăgulescu a Kolozsváron zajló torna Európa-bajnokság szerenkénti döntőjében. Ez a román csapat első aranyérme.

A 36 éves, többszörös világ- és Európa-bajnok sportoló gyakorlatát 14,500 pontra értékelték a bírók.

A dobogó második fokára az Ororszországot képviselő Dmitrij Lankin állhatott fel (14,466 pont), a bronzérmet pedig az izraeli Alexander Satilov (14,400 pont) nyerte.

A tavalyi, berni Európa-bajnokságon Drăgulescu ezüstérmet szerzett talajon.

27 ország 274 sportolójának (168 férfi és 106 nő) részvételével vasárnapig tart a kolozsvári sportcsarnokban a torna Európa-bajnokság. Romániában legutóbb hatvan évvel ezelőtt szerveztek hasonló szintű rendezvényt.

Romániát tíz tornász képviseli az Európa-bajnokságon. A női válogatott Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache és Cătălina Ponor, míg a férfi Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor és Andrei Ursache összetételű.

A vasárnap 13.30-kor kezdődő szerenkénti döntőkben Larisa Iordache és Cătălina Ponor gerendán, Marian Drăgulescu pedig ugrásban érdekelt. Ioana Crişan és Olivia Cîmpian pénteken a 18., illetve a 23. helyen zárta a női egyéni összetett verseny fináléját.

A tavalyi, berni Európa-bajnokságon Románia négy érmet nyert. Marian Drăgulescu ezüstérmet szerzett talajon és ugrásban, Cătălina Ponor pedig bronzérmet talajon és gerendán.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS