2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az Űrbe visz a KMDSZ Diáknapok, ami a Törökvágáson lesz

2017. április 13. 15:14, utolsó frissítés: 16:56

A világűrbe ugyan nem visznek el, de minden egyébbel készülnek a szervezők azért, hogy a 24. KMDSZ Diáknapok résztvevői azért ott érezhessék magukat. Székely Kinga főszervező és Lőrincz István, a KMDSZ elnöke csütörtök délben tartott sajtótájékoztatót. A május 3-7. közötti diáknapokon közel 2000 diák vesz részt 56 csapatba és 19 klánba szerveződve.


Az űr tematika a Törökvágási partihelyszínen is megjelenik

- nyilatkozta Lőrincz, aki főleg a helyszínnel kapcsolatos új információkat mondta el. A dekorációnál sokkal fontosabb, hogy idén több figyelmet fordítanak az infrastruktúrára. Lepadlózzák a sátrat, hogyha közbeszólna az időjárás, akkor ne járjanak úgy, mint tavaly, amikor szinte egész végig kerülgetni kellett a pocsolyákat. Emellett javítanak a fény- és hangtechnikán is, illetve kialakítanak egy Chill Zone-t, hogy aki éppen nem partizik vagy szurkol, legyen hely, ahol megpihenjen. Lőrincz elmondása szerint szándékukban áll az ételfelhozatal minőségén és változatosságán is javítani.

Lőrincz elmondta, megpróbálták úgy elosztani a fellépőket, hogy minden nap legyen valami különleges, minden nap tudjanak valami újat adni a résztvevő diákoknak. Május 3-án, szerdán este DJ Shiver lép fel, május 4-én, csütörtökön DJ Mini és csapata fog zenélni, május 5-én, pénteken pedig Chris Lawyer szórakoztatja a közönséget. Szombaton, május 6-án a megszokott Pikowatt-partira várják az érdeklődőket, lesz konfetti, széndioxid meg minden. A zárónapon "a magyarországi, közkedvelt elektromos tánczenét" játszó Cloud9+ lép majd fel."Úgy gondoljuk, hogy egy érdekes és különleges zenekart hoztunk el, amely nagyon jó hangulatot biztosít majd" - mondta Lőrincz. Elővételben csak bérleteket lehet vásárolni 69 lejért. Napijegyet majd a helyszínen lehet megvenni.


Minden csapat megmutathatja, hogy mit jelent számára az űr

- mondta Székely, aki a programokkal kapcsolatos újdonságokról beszélt, erre leginkább a szerdai bemutatkozón, illetve kabalabemutatón lesz lehetőség. De ugyanekkor lesz a klánoknak is egy bemutatkozó. A három évvel ezelőtt bevezetett klán-rendszert idén továbberősítik, mert a szervezők szerint abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a csapatok versengése helyett úgy érzik, hogy már sokkal inkább a csapatszellemen van a hangsúly.

Elmondták, hogy körülbelül 50 próbát szerveznek, amit megpróbálnak az igényeknek megfelelően alakítani. Éppen ezért vezetik vissza a tavaly kimaradt Csípős Paprika Flashmobot a felvonulás előtt. Csütörtökön, pénteken és szombaton arányosan felosztva lesznek sport, kultúra és kocsmai feladatok. És idén is lesz fotómaraton a Transindexszel partnerségben, illetve visszavezetik a city tour night versenyszámot, klánfeladatként.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS