2020. július 13. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Itt laktak a poénok! – a szervezők is értékelték 14. Erdélyi Humorfesztivált

2017. április 10. 19:01, utolsó frissítés: 19:01

Sikeresen zárult a 14. Erdélyi Humorfesztivál az RMDSZ Ügyvezető Elnökségének rendezésében − értékelték közleményükben a szervezők az idei rendezvényüket.

A rendezvény főszervezője, Jakab Adorján elmondta, jövőre is lesz Erdélyi Humorfesztivál, tovább szeretnék vinni és bővíteni fogják az idei koncepciót, amiben arra törekedtek, hogy a humor minden formáját megmutassák. Az idei rendezvénysorozatban a Székely Csaba Idegenek című, nem gyermekeknek szóló politikai gyermekdarabja számított újdonságnak, de az irodalom és film iránt érdeklődők is találhattak kedvükre való programot.

"A szövetség az elmúlt évtizedek hagyományait folytatva továbbra is támogatja azokat a társadalmi eseményeket, összejöveteleket, ahol a fiatal előadók bemutatkozhatnak, kamatoztathatják tehetségüket. Ebbe a humor műfaja is beletartozik" – nyilatkozta Jakab Adorján, a rendezvény főszervezője.

A rendezvény ideje alatt a pályakezdő humoristák mellett a már befutott előadók erősítették a fellépők sorát, köztük a Szomszédnéni Produkciós Iroda, Felméri Péter, Mogács Dániel, az Open Stage, Gáspárik Attila, György Botond, Kun Zsolt és sok más poéngyáros.

A Szomszédnéni Produkciós Iroda előadása volt a legnépszerűbb program, szinte teljesen megteltek a rendezvénynek helyt adó Auditórium Maximum padjai. Az idén újra megrendezett amatőr humoristák versenyében öt döntős volt, a 2000 lejes fődíjat végül Somolyák Tamás nyerte. A szervezők elmondása szerint: a döntősök sem kerültek ki vesztesként a versenyből, ugyanis a fesztiválnak köszönhetően a pályakezdők lehetőséget kapnak további fellépésre. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS