2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszavonta botrányos reklámját a Pepsi

2017. április 06. 17:18, utolsó frissítés: 17:18

Visszavonta a botrányt keltő tüntetős reklámját a Pepsi. A cég vezetői egy rövid állásfoglalásban jelentették be, hogy visszavonják a reklámjukat, és egyben elnézést kérnek Kendall Jenner modelltől, amiért kellemetlen helyzetbe hozták.

A reklámban Kendall Jenner épp egy fotózáson vesz részt, amikor tüntetők haladnak el mellettük. A modell pedig hátrahagy mindent és csatlakozik a tüntetőkhöz. Az erős rendőri felügyelet alatt zajló tüntetésen pedig odamegy egy rendőrhöz, Pepsit ad neki, ezzel pedig feloldja a feszültséget, a rendőr pedig csak elmosolyodik. A reklámot kedd este posztolták a Pepsi Youtube-csatornáján, egy nappal később már el is távolították azt.Az elégedetlenkedők azt rótták fel az üdítőital gyártójának, hogy bagatellizálják az utóbbi idők amerikai tüntetéseit. Bár a klipben megjelenő táblákon csak olyan általános jelszavak szerepelnek, mint béke vagy párbeszéd, de tiltakozók szerint egyértelműen megidézik a Baton Rouge-i tüntetések egyik ikonikus jelenetét, amikor Ieshia Evans kiállt a rendőrök elé.

A Pepsi állásfoglalása szerint csak megpróbálták az egység, a béke és megértés üzenetét közvetíteni. Egyben elnézését kértek, és ígéretet tettek arra, hogy leállítanak minden ehhez kapcsolódó tartalmat. (bbc)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS