2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hitler jelent meg a kifestőben, kivonták a forgalomból

2017. április 06. 15:13, utolsó frissítés: 15:42

Ki kellett vonnia a forgalomból egy kifestőt a holland Kruidvat drogérialáncnak, mert egy gyerekeknek szánt kifestőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler portréja jelent meg - értesült a BBC hírportálja.

A holland kiskereskedelmi lánc bocsánatot kért a pórul járt vevőktől, azt állítván: tudtukon kívül árusították a hitleres kifestőt.

A képen, melyet néhány gyerek ki is színezett, a barna egyenruhás Hitler náci üdvözlésre lendíti az egyik karját, a másikon horogkeresztes karszalagot visel.

A Kruidvat közölte, hogy "mélységesen sajnálja, ami történt" és azonnal kivonta a terméket a forgalomból.A kifestő Indiában készült, ám azt nem tudni, hogy került bele a hitleres rajz.

"Az a gyanúm, hogy a készítő kapott valahonnan egy hírességeket ábrázoló könyvet, abból választott ki párat és szerencsétlenségére ezek között volt a náci diktátor is. Talán nem ismert rá" - magyarázta a helyi lapoknak a Trifora kiadó szóvivője.

Hozzátette, hogy a Kleuren op Code című kifestőben olyan jelentős történelmi alakok kaptak helyet, mint Nelson Mandela, Albert Einstein és Abraham Lincoln.

"A körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó. Ellenőriztük a fordítást, de nem néztük végig a rajzokat" - mondta a szóvivő.

Csak akkor értesültek a hibáról, amikor a könyv a polcokra került és a megdöbbent szülők elkezdtek fotókat küldeni a kiadó közösségimédia-oldalaira.

Egyik szülő a Hitler-rajzot posztolta, alá pedig ezt írta: "Szép a színezőtök!"

Egy másik vevő egy szót írt: szégyen.

A Kruidvat elmondta, csak fél napig árulták a kiadványt és azonnal levették a polcokról, ahogy a botrányra fény derült. A vevők visszakapják a füzet árát - ígérték. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS