2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Pendulum a VIBE következő nagy neve, de egyéb új infókat is mondtak a szervezők

2017. április 06. 14:02, utolsó frissítés: 2017. április 07. 10:30

A Pendulum DJ Set a VIBE Fesztivál következő nagy bejelentése. A szervezők Marosvásárhelyen szerveztek bemutatkozó sajtótájékoztatót, amelyen több erdélyi magyar együttes fellépését is bejelentették. A július 6-9. között a Maros-parton szervezett fesztiválon fellép a Palma Hills, a Vekker, a No Sugar, a sZempöl és a Dreamland Residents is. A magyarországi előadók közül a Bëlgát jelentették be újonnan.

A Transindexnek korábban elmondottakon kívül a szervezők tovább hangsúlyozták a fesztivál egyetemista találkozó jellegét, illetve részletesebben beszéltek a VIBE Koliról. Rés Konrád Gergely főszervező szerint fontos volt nekik, hogy a fiatalok a szórakozás mellett tudást is szerezzenek a rendezvényükön.A VIBE Koli szervezését vállaló Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke, Lőrincz István azt mondta el, olyan fesztivált szeretnének, ahol olyan nappali programok várják a fiatalokat, amik a nekik tetsző témákról szólnak. Elmondta, hogy megpróbálnak minél színesebb előadásokat biztosítani, amelyek közt mindenki talál olyant, amiért megéri kijönnie a Víkend-telep medencéjéből. Az általános ifjúsági témákon túl közéleti témákban szerveznek beszélgetéseket.

A Magyar Ifjúsági Értekezlet sajtótájékoztatón jelen lévő képviselői, Antal Lóránt és Tamás Réka arról számoltak be, hogy milyen közéleti témákra számíthatnak a fiatalok. Valószínűleg találkozhatnak majd fiatal önkormányzati képviselőkkel és polgármesterekkel, illetve vállalkozók is beszélnek majd a munkájukról.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség elnöke, Ladányi Emmanuel azt nyilatkozta, hogy az egészségtudományi vonalon erősítik a VIBE Kolit, és olyan előadásokat szerveznek, amit az egyetem padjaiban ülőknek nem biztos, hogy elmondanak. Bukur Tamás, a Magyar Középiskolások Országos Szövetségének elnöke szerint a középiskolások lesznek az abszolút haszonélvezői a fesztiválnak, illetve kiemelte azt is, hogy milyen jól jön a fesztivál a pályaválasztás előtt állóknak.

Korábban már bejelentett fellépők: a Borgore, a Hősök, a WellHello, Sub Bass Monster, az Intim Torna Illegál, Sterbinszky, a Margaret Island, a Stereo Palma, az Anna and the Barbies, a Vad Fruttik, a Jumo Daddy, a 30Y, a Kelemen Kabátban és a Cloud 9+. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS