2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Újra állásbörzét szerveznek pedagógusjelöltek számára Kolozsváron

2017. március 29. 12:44, utolsó frissítés: 12:46

Állásbörzét szervez pedagógusjelöltek számára a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézete és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem rektorátusa. Az ország magyarlakta vidékeinek tanfelügyelőségei mutatják be állásajánlataikat Kolozsváron, az Egyetemiek házának Foyer termében (Em. de Martonne utca, 1. szám), ami a BBTE főépülete mellett található. A megnyitó előadásra ugyanott, a Klub teremben kerül sor.


A Pedagógus Állásbörzét főleg a BBTE hallgatóinak szervezik, de szívesen látják más egyetemek tanárszakos és tanítóképzős hallgatóit is, akik többet szeretnének tudni a versenyvizsga menetéről, és arról, hogy melyik magyar iskola hirdet meg tanári, tanítói állásokat, mondja Péntek Imre, a Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézet igazgatója. Céljuk, hogy a tanfelügyelőségekkel összehozzák a hallgatókat, a tavalyi Állásbörzén például 7-8 tanfelügyelőség képviseltette magát, és 100-200 diák látogatta meg a rendezvényt.


A rendezvény programja:


10.00 – Megnyitó: Dr. Soós Anna BBTE rektorhelyettes, a Magyar Tagozat vezetője; Burus-Siklódi Botond RMPSZ-elnök

10.15 – Tájékoztató előadás: A 2017–2018-as pedagógus mobilitást szabályzó keretmódszertan, hasznos tudnivalók. Előadó: Török Zoltán, Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettes.

11.15-13.00 – A tanfelügyelőségek kiállítási standjai látogathatóak.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS