2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A német termékekben bíznak meg leginkább a vásárlók

2017. március 27. 15:30, utolsó frissítés: 15:30

A Made in Germany címkében bíznak meg leginkább az emberek, tehát az olyan termékeknek a legjobb a hírneve, amin azt írja, hogy Németországban készült - derült ki a Statista által készítettet Made-In-Country-Index (MICI) 2017 felmérésből. Ebben a világ 49 különböző országának (plusz az Európai Uniónak) a reputációját számolták ki.

Ironikus, hogy a Made in címkét a 19. század végén a briteknél vezették be először, hogy megvédjék a gazdaságukat az olcsó és alacsony minőségű német importtól. Most pedig pont a németországi gyártású termékeknek a legjobb a megítélése. A lista második helyére a svájciak jelzése került, majd utána az Európai Unióban gyártott termékekben bíznak meg leginkább.

Infographic: The World's Most Respected 'Made in' Labels | Statista You will find more statistics at Statista

Érdekesség, hogy a lista 49. helyén, tehát szinte az utolsó előtti helyen a Made in China címkével ellátott termékek végeztek. Míg a német ipar termékeiben 100 százalékos a bizalom, addig a kínai termékeknek 28 lett a mutatója a 0-tól 100-ig terjedő skálán. A német termékekhez a leggyakrabban a magas minőséget társítják, míg a kínaiakhoz a jó ár-érték arányt társítják leginkább. Az olasz termékekkel kapcsolatban az egyediség és kiváló dizájn, a Japánból származó árukkal összefüggésben pedig a csúcstechnológia jut a leggyakrabban eszükbe a megkérdezetteknek. Svájchoz a hitelesség és státusz, míg Kanadához a fenntarthatóság és tisztességes termelés attribútumát kapcsolják.A térkép nagyban itt érhető el.

A Made in EU (vagy Made in the EU) jelzés az Európai Unió tagállamaiban gyártott termékekre használható, és a gyártók választhatnak aközött, hogy a termékeiken a Made in EU megjelölést használják, vagy konkrétan megnevezik a származási országot. A Made in EU címkét 2003-ban vezette be az Európai Bizottság.

A Made in EU címke Algériában teljesített a legjobban, ott ennek van a legjobb reputációja, illetve Kanadában és Hongkongban a legrosszabbul. Előbbiben a 23. helyre sorolták, míg utóbbiban a 25. helyre.A felmérésben 43.034 személyt kérdeztek meg a világ 52 országában 2016 decemberében és 2017 januárjában. Ez a világ népességének 90 százalékát reprezentálja. A német gyártásra utaló címkét 13 országban minősítették a legmegbízhatóbbnak. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS