2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hiába emeltek ellene vádat, harmadik alkalommal is átmászott a Fehér Ház kerítésén, hogy Trumppal beszéljen

2017. március 27. 13:30, utolsó frissítés: 13:30

Vasárnap ismét átmászott a Fehér Ház kerítésén Marci Anderson Wahl, a biztonsági őrök azonban azonnal őrizetbe vették. Hat nap alatt ez volt a harmadik próbálkozása bejutni a Fehér Házba.

A rendőrség közlése szerint a 38 éves Marci Anderson Wahl minden kísérleténél azt mondta a biztonságiaknak, hogy Donald Trump elnökkel akar beszélni.

Az ország túlsó feléről, Washington államból érkezett nőt először kedden hajnalban tartóztatták le: megpróbált átmászni a kerítésen, de a cipőfűzője beakadt a kerítésbe. A biztonságiak leszedték, és miután kihallgatták, szabadon bocsátották. Szerdán a nő bírósági végzést kapott, melynek értelmében nem közelítheti meg a Fehér Házat és annak környékét, április végén pedig bíróság elé kell állnia.

A nő azonban pénteken megint próbálkozott, de ezúttal már a kerítésig sem jutott. Szombaton vádat emeltek ellene a szerdai bírósági végzés megsértése miatt, de ismét szabadon engedték. Ennek ellenére a kitartó Wahl vasárnap hátizsákkal – benne többek közt takaróval – mászott fel a kerítésre. Az elkobzott hátizsákban fegyver, lőszer, veszélyes anyag nem volt.

Marci Anderson Wahlt harmadszor is letartóztatták, de a The Hill című lap jelentése szerint vasárnap este még nem engedték szabadon. Donald Trump elnök egyébként mindhárom alkalommal a Fehér Házban tartózkodott.

Márciusban nem ez volt az első eset, hogy valaki bejutott illetéktelenül az elnöki hivatal és rezidencia kertjébe. A hónap elején egy 26 éves férfinak sikerült, és sokkal jobban, mint vasárnap Wahlnak: a férfit csak tizenöt perc elteltével vették észre az őrök. A törvényhozók már felvetették, hogy a biztonsági szolgálatnak át kellene szerveznie a munkáját, és „strukturális átalakításokat" kellene végrehajtania a Fehér Ház hatékonyabb védelmére. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS