2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ismét ideálisak a körülmények a síelésre Brassópojánán

2017. március 27. 12:58, utolsó frissítés: 12:58

Az elmúlt napokban lehullott hó megfelelő körülményeket teremtett ismét a Brassópojánára látogató síelők számára. A Postăvaru-hegységben 80 centiméteres hóréteg van, míg a hegy lábánál 40 centiméter a hóréteg vastagsága.

"Megfelelő körülmények között lehet síelni. A Farkas (Lupului) pálya és Subteleferic pálya alsó szakaszát lezárták, így a Farkas pályánál található felvonó sem működik. Ha nem emelkedik a következő időszakban a levegő hőmérséklete, akkor április közepéig lehet sízni még a Brassópojánán. Mi szeretnénk meghosszabbítani a téli szezont, amíg csak lehet. Évek óta az idei szezon volt a legjobb Brassópojánán" - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Dorin Drăgoi, a sípályák kezelője.

A téli szezon sokkal hamarabb elkezdődött, mint más években, már 2016. december 8-án, és több mint kétmillió személy használta a pojánai felvonót az elmúlt periódusban, állítja az üzemeltető.

A Predeálon található sípályák már bezártak, mivel a hó is elolvadt, és a turisták létszáma is megcsappant az utóbbi időszakban - magyarázta a predeáli turisztikai központ képviselője, Cătălin Câmpeanu.

A statisztikák szerint Predeálon 195.000 személy fordult meg a téli szezon során. A belföldi turisták aránya 11 százalékkal, míg a külföldi látogatók száma 16 százalékkal nőtt.

Liviu Cocoş, Predeál polgármestere szerint az elmúlt tíz év legjobb idényét zárták ebben az évben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS