2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Döntetlent játszottak a románok a dánokkal Kolozsváron

2017. március 27. 11:42, utolsó frissítés: 12:12

0-0-ás döntetlennel ért véget vasárnap késő este a Kolozsvár Arénában a Románia és Dánia közötti labdarúgó mérkőzés a 2018-as világbajnokság E selejtezőcsoportjában. Románia csapata igen szerény játékot mutatott, sorozatban a negyedik mérkőzésen nem lőttek egyetlen gólt sem, és ezzel az eredménnyel pedig jelentősen rontotta annak az esélyét, hogy kijusson az oroszországi világbajnokságra.
A román csapat összehozott néhány helyzetet, de a meccs végét egyértelműen a dán csapat uralta. Romániának az utolsó öt hazai mérkőzéséből egyet sem sikerült megnyernie.

Christoph Daum csapata viszonylag jól kezd, előbb Răzvan Marin (4. perc), majd Keşerü (18. perc) jut jó helyzetbe. A dán csapat Eriksen (20) révén lő először kapura. Keşerü a 25. percben második nagy helyzetét is kihagyja, a félidőt a vendégcsapat zárja jobban.Ugyancsak a dánok kezdik jobban a második játékrészt, Eriksent (47) Chiricheş blokkolja. A román csapatnak a 62. percben volt az utolsó helyzete, Chipciu lő éles szögből, de Schmeichel hárít. A meccs végét fizikailag jobban bíró dánok közül Braithwaite (78) az oldalhálóba lő, Vestergaard (82) fejjel veszélyeztet, Joergensen (87) négy méterről nem találja el a kaput, Braithwaite (87) lő nagyot,Toşca belelép, Eriksen (90+1) pedig 20 méterről mellé bombáz.

Románia június 10-én játssza következő mérkőzését Lengyelországban. Továbbjutási esélyeit csak akkor maradnak, ha győznek.
Az E csoport további eredményei:

Örményország - Kazahsztán 2-0
Montenegró - Lengyelország 1-2

Öt forduló után a csoportot Lengyelország vezeti 13 ponttal a 7-7 pontos Montenegró és Dánia és a 6-6 pontos Rommánia és Örményország előtt, Kazahsztánnak 2 pontja van. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS