2019. május 22. szerdaJúlia, Rita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tapssal fogadták a kolozsvári reptéren a sarkköri ultramaratont idén is megnyerő Tibi Uşeriu

2017. március 23. 10:42, utolsó frissítés: 10:42

Tapssal fogadták az éjszaka a kolozsvári repülőtéren Tibi Uşeriut, aki tavalyi sikere után idén is megnyerte az Északi-sarkon megrendezett, 6633 Ultra elnevezésű maratont.

"Idén valamivel nagyobb volt a konkurencia, többet kellett kihoznom magamból. Nagyon hideg volt, és adódtak is problémáim, de hát arra senki sem számít, hogy épen és egészségesen kerül haza egy ilyen megmérettetésről. Fagyási sérülések jelentek meg a lábamon a harmadik napon, de sikerült végigvinnem a versenyt. A rajt volt a legnehezebb, mert akkor tudatosult bennem, mi vár rám az előttem álló kilométereken. Voltak nehéz percek, és rájöttem, hogy minél felkészültebben vágok neki, annál nehezebb. De azt hiszem, megvan bennem a túlélési ösztön, és spontánul meg tudom oldani az adódó problémákat" - nyilatkozta Tibi Uşeriu.Hozzátette, részt vesz idén egy sivatagi versenyen is, azt azonban még nem döntötte el, hogy jövőre indul-e az Északi-sarkon megrendezett maratonon.

A 43 éves, besztercei Tibi Uşeriu az egyetlen, akinek két egymást követő évben sikerül elsőként célba érnie az időjárási körülmények miatt a világ egyik legnehezebbikének tartott maratonján. A 6633 Ultra maraton versenyzői március 10-én rajtoltak el, és extrém időjárási körülményekkel - olykor mínusz 40 Celsius-fokig csökkenő hőmérséklettel, havazással, erős széllel - kellett megküzdeniük. 24 versenyző indult a maratonon, 18-an vállalkoztak a teljes, összesen több mint 560 km-es táv megtételére, de közülük csak 9-nek sikerült célba érnie. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS