2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Legendárium Karnevált szerveznek a Székelytámadt várban

2017. március 21. 19:33, utolsó frissítés: 19:33

A Székelyföldi Legendárium, Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával közösen, valamint az Eötvös József Szakközépiskola hozzájárulásával, május 28-án, vasárnap tartja meg az első Legendárium Karnevált a Székelytámadt várban. Az egynapos, ingyenes, mindenki számára nyitott gyerek- és ifjúsági rendezvény fő programja a színjátszó fesztivál, illetve a jelmezes felvonulás lesz, amelyre 1-8. osztályos diákcsapatok jelentkezését várjuk a teljes Székelyföldről.

Jelentkezni az info@legendarium.ro e-mailcímen vagy a 0749624728-as telefonszámon lehet, március végéig. Legtöbb 10 fős diákcsapatok jelentkezését várjuk kísérő pedagógussal, legfeljebb 7 perces legenda- vagy mondaadaptációkkal, saját településük vagy környéke történetei alapján.

A résztvevők előzetesen készíthetnek díszletet, monda- vagy legendakompozíciót újrahasznosított anyagokból, amelyeket külön is díjazunk. A programot Orbán Ferenc és az Evilági zenekar Zenerege című lemezbemutató koncertje színesíti, és más izgalmas programokat is kínálunk majd a látogatóknak, illetve bárki megcsodálhatja a Legendárium eddig elkészült makettjeit.

Mindeddig kilenc makett érkezett meg hozzánk (Fogaras, Vajdahunyad, Törcsvár, Kolozsvár, a székelyudvarhelyi Jézus-kápolna, Székelyderzs temploma, Barcarozsnyó vára, Berethalom és Déva vára), de ezek száma folyamatosan nő. A tervek szerint nyárig tizenöt makett készül el.

Megfelelő időjárás és létszám esetén, a résztvevők a székelyudvarhelyi városközpontban jelmezben vonulnak fel, valódi legendás karneválhangulatot teremtve.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS