2019. május 24. péntekEszter, Eliza
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közkedveltek a háromszéki kúriák és fürdők Brassó megyei turisták körében

2017. március 20. 19:49, utolsó frissítés: 19:52

Kovászna megye is képviselte a térséget a március 17-19. között Brassóban megszervezett erdélyi turisztikai vásáron (TTF – Transylvania Tourism Fair) a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és az Aquasic Egyesület által.

A 2007-ben napvilágot látott rendezvény ma már az egyik legfontosabb turisztikai megmozdulás, amelyen többek között turisztikai egyesületek, utazási ügynökségek, balneoterápiás központok, hotelek és szállodák képviselői vesznek részt.A vásáron Kovászna megye külön standdal volt jelen. Jánó Szabolcs, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója szerint fontos, hogy megjelenjünk és népszerűsítsük megyénk értékeit a régiós turisztikai kiállításokon, vásárokon is. „Brassó közel van hozzánk, hétvégéken sok turista választja vidékünket kirándulás céljából, legtöbb esetben a tavak környékét látogatják, vagy csak az erdők, mezők csendjét keresik, de egyre népszerűbbek a sípályáink is, azok kevésbé telítettsége és kedvező árai miatt. A hétvégi kiállításon sokan érdeklődtek a termálvizek és népi feredők iránt, de kíváncsiak voltak a Bálványos és Kovászna nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekre is. Továbbá az eseményen nagy sikernek örvendett a Háromszék hét csodája és a Székelyföld katalógus” – fogalmazott az igazgató.

Az erdélyi turisztikai vásáron kiemelt figyelmet kaptak a Kovászna megyei kúriák, ami megerősítette a helyi turisztikai szakembereket abban, hogy érdemes a kastélyturizmust tovább fejleszteni és erősíteni, hiszen van rá kereslet. A turisták az mellett, hogy szívesen megtekintik ezeket az épületeket, egyedinek találják azok szállás és étkezési kínálatát is. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS