2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mindenkinél más a probléma, és más a megoldás: hat pszichológus hat témában ad elő a Pszihe Napon

2017. március 03. 14:41, utolsó frissítés: 14:41

Pszihe napot szervez a Kolozsvári Magyar Pszichológia Hallgatók Egyesülete (KMPSZIHE) szombaton, március 4-én Kolozsváron. Az előadássorozat célja, hogy közelebb hozza az embereket a pszichológia tudományához, valamint, hogy hiteles forrásból kapjanak információkat pszichológiával kapcsolatos témákban, témakörökben. A hat előadó hat különböző témában tart előadást a Bocskai ház (Mátyás utca 4. szám) Óváry termében.

Dr. János Réka adjunktus Az érzelmi potenciál kiértékelése és fejleszthetősége címmel tart előadást 12:30-tól. A bemutató a hagyományos diagnosztikai eszközök hiányosságait ismerteti, illetve az alternatív eszközök megjelenésének szükségszerűségéről is szól.

Dr. Kálcza Jánosi Kinga adjunktus Éltető stressz címmel a stressz pozitív hatásairól beszél 13:50-től. A stressz hallatán többnyire mindenki a negatív hatásaira gondol, elfelejtve, hogy a stressz evolúciós funkciója a túlélés. A stressz, mint stimulus, pozitív hatással van az egészségi állapotunkra; a kismértékű, pozitív stressz kifejezetten előnyös, hiszen növeli a teljesítőképességünket, jobb eredmények elérésére ösztönöz. Az egyetemi évek stresszelők, azonban egy vizsga lehet stresszor, de lehet kihívás is, ez csupán nézőpont kérdése. A jóllét nem a stresszorok hiányát jelenti, hanem azokat a kiaknázott lehetőségeket, amelyek segítségével fejlődni tudunk.

Drd. Pordea Anett pszichológus, pszichoterapeuta Fenntartható mentális egészség - "Befelé tekintés" és önmegismerés előadásában 15:15-től a szelíd, fenntartható és egyben hatékony befelé figyelési módszerekről hallunk, illetve ezek alkalmazhatóságáról.

Csonta András klinikai pszichológus Türelemjáték - Karriertanácsadás nem csak kamaszoknak című előadásában 16:45-től napjaink információs lefedettségének hatásairól beszél, aminek köszönhetően mindenki ismeri már a jelmondatot: „gyorsan és sokat”. „A tömérdek zászlóvivőt figyelve, kik huszonévesként sikert sikerre halmoznak, nagyon könnyű sereghajtónak éreznünk magunkat” – írják az esemény alatt a szervezők

Kalóz János-György pszichológus, addiktológus Függőségek című előadása 18:00 órakor kezdődik. Az addiktológusi szakma ugyan csak néhány évtizede jelent meg, a függőségek viszont egyidősek az emberiséggel, a legártatlanabb cselekvés is válhat tárgyává. A legtöbben, ha függésről van szó, elsősorban cigarettára, alkoholra, drogokra gondolunk. Érdekes, hogy még manapság sem fogant meg a köztudatban, hogy függeni lehet televíziótól, számítógéptől, vagy bármely videójátéktól, de akár a munka, egy hely, vagy egy mozzanat, sőt ember is válhat függőség tárgyává.

Dr. Vargha Jenő-László pszichoterapeuta, egyetemi tanár Elkerülő stratégiák az elkerülés elkerülésének szolgálatában című előadásában 19:15-től szó esik majd azokról az eljárásokról, amelyek önerőből alkalmazhatóak, és azokról, amelyek a szakemberhez fordulást feltételezik, miután az előbbi kérdéseket megválaszoltuk.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS