2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Meleg karakter is lesz A szépség és a szörnyetegben - a Disney történetében először

2017. március 01. 16:08, utolsó frissítés: 16:08

A Disney-filmstúdió első meleg karaktere és első homoszexuális szerelmi jelenete lesz látható A szépség és a szörnyeteg című 1991-es animációs film élőszereplős változatában, amelyet március 17-től vetítenek a romániai mozikban.

Az amerikai musical rendezője, Bill Condon az Attitude című brit melegmagazinnak adott interjúban fedte fel néhány héttel a premier előtt, hogy a tündérmese figurái közül LeFou, Gaston (Luke Evans) kísérője és fegyverhordozója táplál gyengéd érzelmeket gazdája iránt, és próbál megküzdeni a szerelem és a csodálat között váltakozó érzelmeivel.A rendező szerint ez lesz az "első kizárólagosan meleg jelenet" a Disney-filmek történetében.

A meleg karaktert Josh Gad amerikai színész olyan érzékenységgel alakítja, hogy "már ez önmagában megérte"- mondta Condon a BBC ismertetése szerint.

A rendező szerint a homoszexuális karakter szerepeltetése mérföldkövet fog jelenteni a melegek láthatóságát illetően.A film tavaly közzétett trailerét 130 milliószor nézték meg 24 óra alatt. A produkcióban Emma Watson alakítja a fiatal lányt, aki beleszeret a sötét titkokat rejtegető szörnybe. (mti, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS