2020. január 27. hétfőAngelika
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lego-minifigurák lesznek a NASA híres kutatónőiből

2017. március 01. 15:11, utolsó frissítés: 15:11

Egy rajongó javaslatára különleges Lego-készlettel tiszteleg az amerikai űrkutatásai hivatal (NASA) történelmének híres kutatónői előtt a dán játékkockagyár.

A NASA történelmében meghatározó szerepet játszó matematikusnők és űrhajósnők saját Lego-készletet kapnak, benne lesz a Hidden Figures/A számolás joga című Oscar-jelölt film főhősét, Katherine Johnsont és az első űrhajósnőt, Sally Ride-ot ábrázoló figura is - állt a keddi közleményben.

A készlet ötlete egy rajongótól származik, aki a NASA-építőkockákkal az ideas.lego.com című online oldalon elérte a tízezer szavazatot. Ez a feltétele annak, hogy a dán gyár megvizsgálja a javaslatot. A Lego 12 ötletből választotta ki a NASA-készletet, ezek érték el a tízezres határt.

Az ötlet Maia Weinstock tudományos újságíróról származik, aki a Twitteren osztotta meg örömét.
A játékgyár azzal indokolta a választást, hogy a készlet "inspirálni képes a gyerekeket és értékes játékélményt nyújt nekik".

A NASA-készlet külsejét és árát a jövő év elejéig véglegesíti a Lego, ezután kerülhet a boltokba.Katherine Johnson matematikus, aki a Mercury- és Apollo-programok űrhajóinak röppályája tervezésén dolgozott, a vasárnap éjjeli Oscar-gálán is megjelent, élettörténete volt A számolás joga egyik fő ihletforrása. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS