2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Marosvásárhelyi magyar lány az első romániai nő, aki 24 órán keresztül úszott

2017. február 16. 15:43, utolsó frissítés: 15:45

Demény Helga az első romániai nő, akinek sikerült 24 órán keresztül úsznia.

A 24 éves marosvásárhelyi lány Kecskeméten vett részt Az úszás ünnepe címet viselő rendezvényen, ahol 24 óra alatt 52 kilométert úszott, ami több mint ezer olimpiai medencehossznak felel meg.Demény Helga Marosvásárhelyen született, jelenleg a kolozsvári állatorvosi egyetem hallgatója, és úszóoktatóként dolgozik. Négy éves kora óta úszik, három éven keresztül Románia válogatottjának is tagja volt.

A fiatal nő elmesélte az újságíróknak, hogy az egyéni megmérettetésre jelentkezett, a kilenc versenyző közül egyedüli nőként. A kecskeméti versenynek az úszás népszerűsítése a célja. Demény Helga elmondta, szombaton 11 órakor kezdett el úszni a versenyen, és vasárnap 11 órakor tette meg az utolsó karcsapásokat. A versenyzők 3 óránként tarthattak egy 15 perces szünetet. Ez alatt gyümölcsöt, kávét, energiaszeleteket és vizet fogyasztott.

"Olyan élmény volt, amit érdemes megtapasztalni, mert más szempontból látod az élet problémáit. Sokkal inkább szellemi erőfeszítés, mintsem fizikai" - nyilatkozta a versenyzőnő.

A fiatal lány öccse, Demény Attila biztatására vágott bele a versenybe, aki tavaly maga is részt vett a 24 órás erőpróbán. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS